Aizvadīto gadu "Bono" noslēdzis ar 4,44 milj. EUR peļņu

27.10.2023 07:30:00

SIA “Bono”, kas nodarbojas ar koksnes un koksnes produktu, mežu īpašumu un cirsmu iegādi un realizāciju, apgrozījums 2022. gadā audzis par 35,25%, sasniedzot 100,94 milj. EUR. Iesniegtajā vadības ziņojumā uzņēmums norādījis, ka tā realizācijas ieņēmumi palielinājušies visos koksnes segmentos. “Pieaugumu sekmējuši gan globālie faktori, arī koksnes realizācijas cenu pieaugums atsevišķos koksnes segmentos pasaules tirgū, gan arī uzņēmuma attīstība,” skaidrots SIA “Bono” vadības ziņojumā, norādot, ka uzņēmums ir paplašinājis iepirkuma tīklu, kas ļāvis palielināt iepirkuma apjomus. Tāpat arī iepriekšējo gadu investīcijas pārdošanas komandā un IT infrastruktūrā ir devušas rezultātus un palielinājusies realizācija gan vietējā, gan eksporta tirgū. SIA “Bono” spējis arī piesaistīt papildu finansējumu un reinvestējis ģenerēto peļņu, lai palielinātu apgrozāmo līdzekļu finansējumu, kas ļāvis nodrošināt lielāku realizācijas apjomu.

Pagājušo gadu SIA “Bono” noslēdzis ar 4,44 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Vadības ziņojumā informējot par savām attīstības iecerēm, SIA “Bono” norādījis, ka plāno nostiprināt pozīcijas tirgū esošajos koksnes produktu segmentos. Uzņēmums arī plāno palielināt eksporta klientu portfeli, palielinot un diversificējot to. Jānorāda, ka 2022. gadā eksports veidoja 51% no SIA “Bono” kopējā apgrozījuma.

 Tāpat arī iecerēts turpināt digitalizācijas procesus, lai palielinātu uzņēmuma iekšējo procesu efektivitāti. “Ir iesākts darbs pie vairākiem IT risinājumiem, kas ļaus automatizēt vairākus procesus un turpmāk prasīs mazāku darba spēka iesaisti tajos,” teikts SIA “Bono” vadības ziņojumā.

SIA “Bono” reģistrēts 2012. gadā un pieder Katei Glikai un Jurim Andžejevskim. Valmierā reģistrētais uzņēmums pērn ar darba vietām nodrošināja 81 darbinieku.

Savulaik uzņēmums bijis zināms ar nosaukumiem SIA “LV Meži” un SIA “Dizozols”.