"RENETA" apgrozījums audzis par 27,6%

30.10.2023 06:30:00

Lietuviešu kapitāla uzņēmums SIA “RENETA” 2022. gadā palielinājis apgrozījumu par 27,6%, rādītājam sasniedzot 21,04 milj. EUR. Lursoft pieejamais gada pārskata rāda, ka pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 2,69 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Saldus novadā reģistrētā SIA “RENETA” aizvadītajā gadā bija darba devējs 54 darbiniekiem. Lursoft dati rāda, ka valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās tas samaksājis 274,51 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 154,89 tūkst. EUR. Lursoft izziņā redzams, ka uz š.g. 25. oktobri uzņēmums bija uzkrājis 65,87 tūkst. EUR lielu nodokļu parādu.

Šogad SIA “RENETA” plāno investēt ražošanas procesa iekārtās, piesaistot Lauku atbalsta dienesta fondus. Tāpat arī šogad uzņēmums iecerējis kvalificēties Blue Buffalo piegādātāju ķēdē, lai pārdotu zivju miltus ASV tirgū vairākiem klientiem, un aktīvi tiek strādāts arī pie citu piegādātāju tirgiem.

2000. gadā dibinātās SIA “RENETA” pamatdarbība aptver divus virzienus. Uzņēmums veic zivju blakusproduktu pārstrādi par zivju eļļu un zivju miltiem, ko tālāk uzņēmuma klienti izmanto kā piedevu dzīvnieku barības pārstrādē. Lielākais apjoms saražotās produkcijas tiek pārdots Eiropas Savienībā (Spānija, Itālija, Lietuva, kā arī Latvija), kā arī uz trešajām valstīm – Indonēziju un ASV. Otrs SIA “RENETA” pamatdarbības virziens ir kritušo dzīvnieku un to blakusproduktu, kas nav paredzēti lietošanai pārtikā, savākšana un transportēšana uz mātes uzņēmumu Rietavā, kur tie tiek pārstrādāti par eļļu.