“Himalaya Welness Latvia” turpinājis strādāt ar zaudējumiem

01.11.2023 06:21:00

“Himalaya” zīmola preču vairumtirgotājs SIA “Himalaya Welness Latvia” 2022. gadā apgrozījis 8,95 milj. EUR (+5,6% pret 2021. gadu), turpinot strādāt ar zaudējumiem. Pērn tie veidoja 1,25 milj. EUR. Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka SIA “Himalaya Welness Latvia” ar zaudējumiem strādājis jau piecus gadus pēc kārtas.

Šogad SIA “Himalaya Welness Latvia” turpina preču vairumtirdzniecību Latvijā un Eiropas valstīs. Uzņēmuma vadība paredz, ka apgrozījums šogad saglabāsies pagājušā gada līmenī, kas redzams jau pēc šī brīža aktuālajiem finanšu datiem. “Būtiska nozīme ir preču vairumtirdzniecības optimizēšanai, kur liels uzsvars tiek likts uz sadarbības ilgtspējību ar klientiem,” teikts SIA “Himalaya Welness Latvia” vadības ziņojumā. Tāpat, lai uzlabotu peļņas rādītājus, SIA “Himalaya Welness Latvia” vadība būtisku uzsvaru liek uz pārdošanas un administrācijas izmaksu optimizēšanu.

Lursoft dati rāda, ka 2005. gadā reģistrētā SIA “Himalaya Welness Latvia” kapitāldaļu turētājs ir Himalaya Global Holdings Ltd. no Kaimanu salām. Vairumtirdzniecības uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Indijas valstspiederīgais Manal Meraj Alim.

Pagājušajā gadā SIA “Himalaya Welness Latvia” bija darba devējs 15 darbiniekiem, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 118,63 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 72,99 tūkst. EUR.