"Pigu Latvia" apgrozījums samazinājies līdz 35,07 milj. EUR

02.11.2023 06:28:00

Interneta veikals 220.lv, kas pieder SIA “Pigu Latvia”, laika posmā no 2022. gada 1. aprīļa līdz 2023. gada 31. martam strādājis ar 35,07 milj. EUR apgrozījumu (2021./2022. gada apgrozījums – 40,74 milj. EUR) un 573,37 tūkst. EUR zaudējumiem, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Uzņēmuma zaudējumi saistīti ar pārdošanas izmaksu pieaugumu, tostarp papildu izdevumi saistīti ar jaunā veikala, noliktavas un biroju telpas atvēršanu Krasta ielā 52, Rīgā, kā arī ar strādājošo skaita pieaugumu un līdz ar to darba algas fonda pieaugumu.

“Papildu iemesliem, kas ietekmēja gan apgrozījuma, gan peļņas kritumu, jāpievieno vēl divi fakti. Pirmkārt, pēc pandēmijas beigām pircēji kādu laiku sāka aktīvāk iepirkties veikalos, kur preces apskatāmas un aptaustāmas. Otrkārt, straujais enerģijas nesēju cenu kāpums un ļoti straujš inflācijas pieaugums izraisīja daudzu mazo un vidējo uzņēmumu slēgšanu, bezdarba pieaugumu, kas kopumā samazināja pirktspēju,” savā vadības ziņojumā norāda SIA “Pigu Latvia”.

SIA “Pigu Latvia” norādījis, ka 2022. gadā bizness ievērojami attīstījās tā platformā “Marketplace”, jo simtiem Latvijas un Eiropas Savienības pārdevēju kļuva par “Marketplace” pārdevējiem vietnē 220.lv ar tiešu piekļuvi klientiem. Nepārtraukti tiek veikts aktīvs darbs, lai uzlabotu klientiem sniegtos pakalpojumus, piemēram, samazinātu piegādes laiku, sniegtu iespēju iegādāties preces, izmantojot līzinga pakalpojumus.

Šogad SIA “Pigu Latvia” plāno attīstīt pērn atvērto tirdzniecības vietu, īslaicīgas glabāšanas noliktavu un biroja telpas Rīgā, Krasta ielā 52, tāpat arī paplašināt preču sortimentu, piesaistīt jaunus pārdevējus “Marketplace” platformā, paplašināt un uzlabot piedāvāto pakalpojumu kvalitāti gan pircējiem, gan pārdevējiem.

Lursoft dati rāda, ka aizvadītajā finanšu gadā SIA “Pigu Latvia” darbinieku skaits pieaudzis līdz 120 (gadu iepriekš – 107), pērn uzņēmumam valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 599,61 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 297,10 tūkst. EUR.

SIA “Pigu Latvia” kapitāldaļu turētājs ir lietuviešu UAB “Pigu”.