Lauksaimniecības tehnikas tirgotājs “Dotnuva Baltic” kāpinājis apgrozījumu

03.11.2023 06:27:00

Laika periodā no 2022. gada 1. jūlija līdz š.g. 30. jūnijam lauksaimniecības tehnikas tirgotājs SIA “Dotnuva Baltic” kāpinājis apgrozījumu līdz 32,93 milj. EUR. Tas ir par 55,08% vairāk nekā gadu iepriekš. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pagājušajā finanšu gadā palielinājusies arī SIA “Dotnuva Baltic” peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 1,01 milj. EUR. “Apgrozījuma pieaugums pamatā saistīts ar labvēlīgiem laika apstākļiem un ļoti labām ražām, kas ļāva lauksaimniekiem gūt papildu ienākumus un investēt tehnikas parka atjaunošanā, kā arī Eiropas Savienības fondi, kas ļāva saņemt līdz pat 50% atbalstu jaunas tehnikas iegādei,” teikts SIA “Dotnuva Baltic” vadības ziņojumā.

2022./2023. finanšu gadā SIA “Dotnuva Baltic” turpināja realizēt iepriekšējā gadā iesākto stratēģiju par traktoru un kombainu tirgus daļas palielināšanu, kur, neskatoties uz jaunas, ASV ražotās tehnikas piegādes kavējumiem, ir izdevies palielināt esošo traktoru Latvijas tirgus daļu no 9% līdz 11%. Uzņēmums Latvijas tirgū ieviesis arī jaunu produktu – pasaules zīmola Boumatic fermu aprīkojumu –, kas veicina efektīvāku saimniekošanu un ilgtermiņā samazina piensaimniecības uzturēšanas izmaksas.

2010. gadā dibinātā SIA “Dotnuva Baltic” kapitāldaļu turētājs ir lietuviešu UAB “Dotnuva Baltic”, liecina Lursoft izziņas dati. Pērn uzņēmums, kuram šobrīd reģistrētas piecas aktīvas struktūrvienības, ar darba vietām nodrošināja 59 darbiniekus, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 599,41 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 311,36 tūkst. EUR. SIA “Dotnuva Baltic” kopējās nodokļu iemaksas valsts kopbudžetā 2022. gadā sasniedza 6,24 milj. EUR.