"Zooserviss" pievienots pie "Zooserviss Group"

06.11.2023 06:32:00

2000. gadā dibinātais SIA “Zooserviss” aizvadītajā nedēļā reorganizācijas ceļā pievienots pie SIA “Zooserviss Group”, liecina Lursoft izziņas dati. Tie rāda, ka vēl š.g. martā no SIA “Zooserviss” atdalīta daļa, izveidojot jaunu uzņēmumu SIA “KI Invest”. Tā pamatdarbības joma saistīta ar centrālo biroju darbību. Jānorāda, ka 3. novembrī, līdz ar reorganizāciju, SIA “Zooserviss Group” ieguvis savu tagadējo nosaukumu, jo kopš tā dibināšanas 1996. gadā tas bija zināms ar nosaukumu SIA “KILA”.

Dzīvnieku barības un aksesuāru tirgotājs SIA “Zooserviss” 2022. gadā apgrozījis 4,4 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 242 tūkst. EUR peļņu. Savā gada pārskatā uzņēmums norādījis, ka tas meklē jaunus preču noieta tirgus ārpus Latvijas, tāpat arī paredzēts palielināt preču sortimentu, piesaistot jaunus piegādātājus. Uzņēmums bija paredzējis pilnveidot reklāmas kampaņas pircēju piesaistīšanai internetā.

SIA “Zooserviss Group” pagājušajā gadā apgrozījis 8,8 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 318,8 tūkst. EUR peļņu. Salīdzinot ar 2021. gadu, pērn SIA “Zooserviss Group” peļņas rādītājs samazinājies par aptuveni 288%. Šādu situācija galvenokārt radījis komunālo izmaksu sadārdzinājums, degvielas cenu kāpums gada laikā, kā arī darbinieku izmaksas un iegādes cenas straujš kāpums.

SIA “Zooserviss Group” nodarbojas ar dzīvnieku barības un aksesuāru mazumtirdzniecību. Lursoft dati rāda, ka Ilvai Kubasovai piederošajam SIA “Zooserviss Group” reģistrētas 42 aktīvas struktūrvienības. Pērn uzņēmumā strādāja 102 darbinieki.