“HansaMatrix” valdei pievienojies Aleksis Orlovs

06.11.2023 06:47:00

AS “HansaMatrix” valdei pievienojies uzņēmuma kādreizējais padomes loceklis Aleksis Orlovs, liecina Lursoft izziņas dati. Viņš AS “HansaMatrix” padomes locekļa amatu ieņēma no 2022. gada jūnija līdz š.g. maija beigām. Jaunieceltais valdes loceklis kopš 14. septembra ir arī SIA “HansaMatrix Innovation” un SIA “Zinātnes parks” valdes loceklis, tāpat arī kopš 2016. gada vada sev piederošo konsultāciju uzņēmumu SIA “AbducO”.

Vēl bez Alekša Orlova amatus AS “HansaMatrix” valdē ieņem arī Vitauts Galvanausks, Gatis Grava, savukārt valdes priekšsēdētāja amatā atrodas Jānis Sams.

AS “HansaMatrix”, kas ir viens no vadošajiem Baltijas valstu elektronisko sistēmu produktu izstrādātājiem un ražotājiem, 2022. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 29,11 milj. EUR, kas ir par 36,3% vairāk nekā gadu iepriekš. Koncerna ieņēmumu pieaugumu veicināja augstais pieprasījums galvenajās nozarēs, kas kopā ar aktīvo pārdošanas procesu un joprojām pastāvoši globālo pusvadītāju deficītu ir nodrošinājis ievērojamu pasūtījumu apjomu 2022. gada beigās. Iesniegtajā vadības ziņojumā uzņēmums skaidrojis, ka 2022. gadā apgrozījuma pieaugums tika novērots Ziemeļvalstīs un pārējās Eiropas Savienības valstīs, bet pārējos ģeogrāfiskajos reģionos ieņēmumi samazinājās. Iesniegtajā vadības ziņojumā lasāms, ka Baltijas valstu tirgus uzņēmumam nodrošināja 37% no kopējā apgrozījuma 2022. gadā, Ziemeļvalstis – 31%, bet klienti no pārējām Eiropas Savienības valstīm – 26%.

Neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, uzņēmums turpinājis strādāt ar zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka ar zaudējumiem AS “HansaMatrix” strādājis jau trešo gadu pēc kārtas, pērn tiem palielinoties līdz 3,47 milj. EUR. Pieaugošie zaudējumi galvenokārt skaidrojami ar uzkrājumu veidošanu, pārskatot patieso vērtību AS “HansaMatrix” ieguldījumiem AS “Lightspace holding” un aizdevumiem SIA “Zinātnes parks”.