"Latvijas Energoceltnieks" pērn apgrozījis 17,88 milj. EUR

07.11.2023 06:26:00

2022. gadā SIA “Latvijas Energoceltnieks” stabili darbojās gan Latvijas un Vācijas tirgū, gan arī turpināja darbību Skandināvijā. Iesniegtajā  vadības ziņojumā norādīts, ka pērn, salīdzinot ar iepriekšējiem darbības gadiem, palielinājās uzņēmuma veikto darbu īpatsvars tieši Vācijā.  SIA “Latvijas Energoceltnieks” pērn Vācijā ne tikai turpināja veikt optisko tīklu izbūves darbus, bet arī kāpināja darbu apjomu vidējā sprieguma elektrisko tīklu izbūvē. Latvijas teritorijā uzņēmums pagājušajā gadā galvenokārt veica darbus pie augstas sarežģītības specifiskajiem turn-key projektiem, piemēram, darbus pie dzelzceļa vilces apakšstaciju rekonstrukcijas, HES primāro iekārtu nomaiņas u.tml.

Ņemot vērā būvniecības tirgus tendences, SIA “Latvijas Energoceltnieks” lielākie izaicinājumi 2022. gadā bija darbs pie klientu loka diversifikācijas, darbības efektivitātes paaugstināšana un paplašināšana ārpus Latvijas robežām, kā arī kvalificēta darbaspēka piesaiste ārvalstu projektu īstenošanai.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pagājušajā gadā SIA “Latvijas Energoceltnieks” apgrozīja 17,88 milj. EUR (-46,16%, salīdzinot ar 2021.gadu) un gadu noslēdza ar 110,33 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Uzņēmums norādījis, ka tā apgrozījuma kritums pagājušajā gadā saistīts ar pieaugošo darbu īpatsvaru, ko veic meitas uzņēmums “LEC Construction International” GmbH Vācijas tirgū, neiesaistot SIA “Latvijas Energoceltnieks” darbaspēka resursus. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA “Latvijas Energoceltnieks” ne šogad, ne arī pērn Latvijā nav uzvarējis nevienā publisko iepirkumu konkursā.

Aizvadītajā gadā SIA “Latvijas Energoceltnieks” bija darba devējs 310 darbiniekiem, samaksājot valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās 4,36 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 0,91 milj. EUR.

Lursoft dati rāda, ka 1992. gadā reģistrētā SIA “Latvijas Energoceltnieks” kapitāldaļu turētājs ir SIA “Skonto Group”, savukārt patiesais labuma guvējs – Rihards Rāvis.