AS GUTTA pērn 1,527 milj.Ls apgrozījums

29.05.2013 11:14:00

Savu jaunāko gada pārskatu par 2012.gadu iesniegusi AS GUTTA, informē Klientu Portfeļa monitorings. Pērn AS GUTTA apgrozījumu veidojuši 1,527 milj.Ls. Aizvadītajā gadā uzņēmums veicis aukstās aseptiskās pildīšanas līnijas vērtības samazinājumu. Zaudējumi no aktīvās vērtības samazināšanās 753,000 tūkst.Ls apmērā atzīti par izdevumiem peļņas vai zaudējumu aprēķinā, līdz ar to gadu uzņēmums noslēdzis ar 671,831 tūkst.Ls zaudējumiem.

2012.gadā AS GUTTA savā sortimentā ieviesusi divus jaunus mango saturošus produktud 2l Gutta Max segmentā – Mango-zemeņu dzērienu un Apelsīnu-mango nektāru, tāpat arī paplašināta Gutta Fresh produktu līnija ar jauno upeņu-jāņogu dzērienu.

Vērtējot 2013.gada attīstības perspektīvas, uzņēmuma vadība norāda, ka joprojām lielākie riski saistāmi ar situāciju ārējā vidē un eirozonā, kur, lai gan vērojama situācijas stabilizācija, izaugsme ir negatīva. AS GUTTA vadība bilst, ka līdz šim Latvijas ekonomika ir izrādījusies ļoti noturīga pret ārējās ekonomiskās vides pasliktināšanos, tomēr attiecībā uz izaugsmes pieaugumu nākamajā gadā ir nepieciešams saglabāt piesardzību.

AS GUTTA vec bezalkoholisko dzērienu ražošanu pēc SIA NP Foods pasūtījuma, uzņēmuma sortimentā ir vairāk nekā 60 produktu ar tādām preču zīmēm, kā Gutta, Samba, Gutta MAX, Everest, Rīgas Kvass u.c. Uzņēmums reģistrēts 1994.gadā. No 2002.gada uzņēmums ietilpst Latvijas un Islandes industriālo investīciju grupā Nordic Partners.