"Linas Agro" nav sasniedzis plānotos apgrozījuma rādītājus

09.11.2023 06:27:00

Lauksaimniecības produktu tirgotājs SIA “Linas Agro” laika periodā no 2022. gada 1. jūlija līdz š.g. 30. jūnijam strādājis ar 180,97 milj. EUR apgrozījumu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 15%. “Pārskata gadā uzņēmums nav sasniedzis iepriekš plānotos apgrozījuma rādītājus, kam galvenais iemesls ir būtiskas cenu svārstības lielākajās produktu grupās – graudu un rapšu, kā arī minerālmēslu tirdzniecībā. Būtiskais cenu kritums pārskata gada otrajā pusē atsevišķām preču grupām radīja zaudējumus vai samazināja gada pirmajā pusē gūto peļņu,” teikts SIA “Linas Agro” vadības ziņojumā, piebilstot, ka pozitīvi tiek vērtēts fakts, ka, neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, pārskata periods noslēgts ar peļņu.

Pārskata gadu uzņēmums noslēdza ar 546,77 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Nākamajā finanšu gadā plānots, ka saistītais uzņēmums SIA “Linas Agro Graudu centrs”, kura pakalpojumus izmanto SIA “Linas Agro” un tā klienti, veiks investīcijas infrastruktūras paplašināšanā, lai palielinātu šķidro minerālmēslu pārkraušanas iespējas, kā arī uzlabotu preču pieejamību Vidzemes reģionā. Tāpat arī uzmanība un nepieciešamie resursi tiks veltīti darbības efektivitātes uzlabošanai, digitālo risinājumu ieviešanai, lai uzlabotu gan iekšējos, gan ārējos procesus.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Linas Agro”, kura patiesais labuma guvējs ir Darius Zubas no Lietuvas, aizvadītajā finanšu gadā bijis darba devējs 56 darbiniekiem. Pagājušajā gadā lauksaimniecības produktu tirgotājs nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 8,23 milj. EUR. Uzņēmumam šobrīd ir reģistrētas sešas struktūrvienības.