“BENU Aptieka Latvija” apgrozījusi 64,42 milj. EUR

10.11.2023 06:25:00

Laika periodā no 2022. gada 1. februāra līdz š.g. 31. martam SIA “BENU Aptieka Latvija” apgrozījusi 64,42 milj. EUR, kas ir par 12% vairāk nekā gadu iepriekš. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka uzņēmums savu finanšu gadu noslēdzis ar 2,97 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Lursoft dati rāda, ka aizvadītajā gadā aptieku tīkls bija darba devējs 439 darbiniekiem. Uzņēmums nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā 2022. gadā samaksājis 5,59 milj. EUR, tostarp 2,12 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 1,06 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

“Pārskata gadā, turpinoties Covid-19 pandēmijas radītiem klientu skaita ierobežojumiem aptiekās, uzņēmums paplašināja savu pakalpojumu klāstu, lai maksimāli nodrošinātu pieejamību farmaceitiskai aprūpei un klientu konsultēšanai,” teikts SIA “BENU Aptieka Latvija” vadības ziņojumā. Uzņēmums izveidojis klientu apkalpošanas zvanu centru ērtai bezmaksas farmaceita un klīniskā farmaceita konsultāciju saņemšanai pa tālruni, tāpat arī paplašināts piedāvājums zāļu piegādei uz mājām, aptverot visu valsts teritoriju. Papildus tam SIA “BENU Aptieka Latvija” arī atklāja e-aptieku, nodrošinot bezrecepšu zāļu un citu aptiekas produktu ērtu iegādi attālināti.

Uzņēmuma lielākie ieguldījumi aizvadītajā finanšu gadā saistīti ar aptieku rekonstrukciju un telpu paplašināšanu Liepājā, kā arī ar e-aptiekas attīstīšanu.

SIA “BENU Aptieka Latvija” reģistrēta 1995. gadā un pastarpināti pieder PHOENIX International Beteiligungs GmbH no Vācijas.