“Civinity Solutions” turpinājis strādāt ar zaudējumiem

14.11.2023 06:25:00

Nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas uzņēmums SIA “Civinity Solutions” 2022. gadā palielinājis apgrozījumu par 9%, rādītājam sasniedzot 5,13 milj. EUR. Neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, uzņēmums pagājušajā gadā turpinājis strādāt ar zaudējumiem, tiem pēc nodokļu nomaksas sasniedzot 1,06 milj. EUR. Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka ar zaudējumiem SIA “Civinity Solutions” strādājis jau sesto gadu pēc kārtas.

“Gada rezultātu galvenokārt ietekmēja ģeopolitiskie apstākļi, kuru izraisītājs ir Krievija, īstenojot pilna mēroga bruņoto iebrukumu Ukrainā, kā rezultātā pasaulē, tai skaitā arī Latvijā, ir ieviestas sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju. Tas būtiski ietekmē uzņēmuma saimniecisko darbību, jo ievērojami pieaugušas visu saimnieciskās darbības nodrošināšanai nepieciešamo resursu cenas,” skaidro SIA “Civinity Solutions”. Uzņēmums arī norādījis, ka Latvijā pakāpeniski pieaug vidējās algas līmenis, kas uz ilgtermiņa līgumu fona ar pasūtītājiem arī pasliktinājis SIA “Civinity Solutions” finanšu rezultātus.

Šogad SIA “Civinity Solutions” plāno aktīvi piedalīties valsts un pašvaldību rīkotajos iepirkumos, lai palielinātu savu klientu pasūtījumu portfeli ar ilgtermiņa darījumu partneriem komercobjektu sektorā. Papildu tam uzņēmums arī plāno ar plašu nekustamo objektu teritoriālo aptveri visā Latvijā virzīt savus pakalpojumus privātajā sektorā.

Lursoft dati rāda, ka šogad SIA “Civinity Solutions” uzvarējis divos publisko iepirkumu konkursos, no kuriem lielākais ir VSIA “Latvijas Radio” izsludinātais konkurss par ēkas Doma laukumā 8 telpu un teritorijas uzkopšanu. Līgumcena veido 102,58 tūkst. EUR.

Lursoft dati rāda, ka 2022. gadā SIA “Civinity Solutions” bija darba devējs 390 darbiniekiem, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 676,76 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 288,18 tūkst. EUR. Uzņēmuma kopējās nodokļu iemaksas valsts kopbudžetā 2022. gadā veidoja 1,38 milj. EUR.

2007. gadā reģistrētā SIA “Civinity Solutions” kapitāldaļu turētājs ir lietuviešu AB “Civinity”, bet patiesais labuma guvējs – Deividas Jacka.