"ReRe Būve" pagājušo gadu noslēgusi ar 381,6 tūkst. EUR zaudējumiem

16.11.2023 06:24:00

Būvkompānija SIA “RERE BŪVE” 2022. gadā veikusi būvdarbus gan privātā, gan valsts un pašvaldību sektorā, realizējot būvniecības projektus patstāvīgi un kopā ar citām pilnsabiedrībām. Lursoft pieejamais gada pārskats liecina, ka pagājušajā gadā SIA “RERE BŪVE” apgrozījums sasniedza 11,36 milj. EUR, kas ir par 16,78% vairāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus būvuzņēmums turpinājis strādāt ar zaudējumiem, tiem aizvadītajā gadā pieaugot līdz 381,6 tūkst. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā lasāms, ka 2022. gadā turpinājās Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Hipokrāta ielā 2 pārbūves darbi, izbūvējot aptiekas loģistikas ēku un stacionārus savienojošu virszemes pāreju, tāpat arī D kategorijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta depo būvniecība Priekulē, Dagdā, Ilūkstē un Iecavā. Pērn arī turpināta SIA “RERE BŪVE” pārstāvētās pilnsabiedrības “BERERIX” projekts par Eiropas dzelzceļa līnijas, Rail Baltica Rīgas dzelzceļa tilta, uzbēruma un Rīgas Centrālās pasažieru stacijas kompleksās apbūves būvprojekta izstrāde un būvdarbi.

Ņemot vērā izmaiņas Publisko iepirkumu likumā un to, ka SIA “RERE BŪVE” iesaistīta tiesvedībā par Konkurences padomes lēmumu, pašlaik uzņēmums nepiedalīsies iepirkuma konkursos, bet turpinās darbus iesāktajos būvniecības objektos.

Pagājušajā gadā būvkompānija bija darba devējs 104 darbiniekiem, samaksājot valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās 1,06 milj. EUR un iedzīvotāju ienākuma nodoklī 0,61 milj. EUR. Jāpiebilst, ka uz š.g. 8. novembri SIA “RERE BŪVE” bija uzkrāts 447,60 tūkst. EUR liels nodokļu parāds. Tāpat arī uzņēmumam reģistrēti vairāki kavētie maksājumi.

SIA “RERE BŪVE” reģistrēta 2014. gadā. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Ainārs Pauniņš un Didzis Putniņš.