“I.S.D.” pamatkapitāls palielināts līdz 16 milj. EUR

21.11.2023 06:26:00

SIA “I.S.D.” pamatkapitāls aizvadītajā nedēļā palielināts no 9,40 milj. EUR līdz 16 milj. EUR, liecina Lursoft izziņas dati. Uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir SIA “I.S.D. Grupa”, bet patiesais labuma guvējs – Edgars Dupats.

Bauskas novada Iecavā reģistrētais etilspirta un kviešu proteīna koncentrāta ražotājs SIA “I.S.D.” no 2021. gada decembra bija daļēji apturējis ražošanu. 2022. gadā uzņēmums veica papildu rekonstrukcijas darbus, lai uzlabotu ražošanas procesus un vēl vairāk paaugstinātu saražotā etilspirta un kviešu proteīna koncentrāta kvalitāti. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmumā veikta ūdens saimniecības rekonstrukcija, uzstādot ūdens atdzelžošanas iekārtas un automatizējot ūdens apgādes sistēmu. Tāpat arī, lai uzlabotu produkcijas kvalitāti, melnā metāla tvertnes un cauruļvadi aizstāti ar pārtikas ražošanas prasībām atbilstošām nerūsējošā tērauda ražošanas iekārtām, kā arī veikti citi darbi uzņēmuma procesu uzlabošanai. SIA “I.S.D.” savā vadības ziņojumā norādījis, ka 2022. gadā rekonstrukcijas darbos ieguldīti aptuveni 700 tūkst. EUR, bet vēl 220 tūkst. EUR bija paredzēts ieguldīt 2023. gada pirmajā pusē.

Daļēji apturot darbību, pērn samazinājies SIA “I.S.D.” apgrozījums, kas sarucis no 2,83 milj. EUR 2021. gadā līdz 0,64 milj. EUR pērn. Uzņēmums jau ilgstoši strādājis ar zaudējumiem, pērn tiem sasniedzot 2,08 milj. EUR.

Ražošanu pilnā apmērā SIA “I.S.D.” atsāka š.g. martā. Ņemot vērā rekonstrukcijas laikā veiktos darbus produkcijas kvalitātes uzlabošanai, šogad uzņēmuma vadība paredz iekļūt visaugstākās kvalitātes pārtikas etilspirta vidū, kā arī turpināt kviešu proteīna koncentrāta attīstības darbu, lai ar to ieietu pārtikas tirgus segmentā ar ievērojami augstāku produkta pievienoto vērtību. Uzņēmums strādā pie eksporta tirgus attīstības, lai savu produkciju realizētu gan Eiropas Savienības, gan citās valstīs.