“Concord Service Group” apgrozījums audzis līdz 9,7 milj. EUR

28.11.2023 06:43:00

SIA “Concord Service Group”, kas nodarbojas ar sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu valsts un pašvaldības uzņēmumos, kā arī ar profesionālās telpu un teritoriju uzkopšanas un namu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanu valsts iestādēs un komercobjektos, 2022. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 9,7 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma apgrozījums pieaudzis par 38,10%. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka ievērojami palielinājusies arī SIA “Concord Service Group” peļņa pēc nodokļiem, kas augusi no 38,79 tūkst. EUR 2021. gadā līdz 335,52 tūkst. EUR pērn.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Concord Service Group” norādījis, ka tā darbība 2022. gadā pandēmijas iespaidā bija apgrūtināta, kas atspoguļojās arī uzņēmuma finanšu rezultātos, taču pērn tas aktīvi piedalījies publiskajos konkursos un cenu aptaujās, kas sniedza iespēju uzņēmumam palielināt apgrozījumu. Lielu daļu no uzņēmuma klientu skaita veido tieši valsts un pašvaldību uzņēmumi, ar kuriem līgumi tiek slēgti pamatojoties uz iepirkuma procedūras rezultātiem.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Concord Service Group” norādījis, ka 2022. gadā notika ļoti straujš energoresursu cenu kāpums, kas būtiski sadārdzināja pakalpojumu izmaksas. Neskatoties uz to, ka situācija ēdināšanas un uzkopšanas nozarē 2022. gadā bija dinamiska un atkarīga no vairākiem faktoriem, kas nav atkarīgi no paša uzņēmuma, pagājušais gads SIA “Concord Service Group” bija veiksmīgs attīstības ziņā, iegūstot jaunus ēdināšanas objektus izglītības iestādēs un uzkopšanas objektus valsts un privātajā sektorā, kas ļāva SIA “Concord Service Group” nostiprināt pozīcijas starp vadošajiem uzņēmumiem abās nozarēs.

Lursoft dati rāda, ka 1998. gadā reģistrētais SIA “Concord Service Group” pagājušajā gadā bija darba devējs 547 darbiniekiem. Uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās 2022. gadā samaksājis 1,62 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 0,73 milj. EUR. Šobrīd SIA “Concord Service Group” ir reģistrētas 44 aktīvas struktūrvienības, uzņēmumam aptverot ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu ne tikai daudzās Rīgas izglītības iestādēs, bet arī ārpus galvaspilsētas.

SIA “Concord Service Group” vienīgais kapitāldaļu turētājs un patiesais labuma guvējs ir Lietuvas valstspiederīgais Irmantas Norkus.