Aizvadītajā finanšu gadā audzis gan “Pernod Ricard Latvia” apgrozījums, gan peļņa

30.11.2023 06:35:00

Laika periodā no 2022. gada 1. jūlija līdz š.g. 30. jūnijam alkoholisko dzērienu importētājs un vairumtirgotājs SIA “Pernod Ricard Latvia” apgrozījis 26,8 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 6,3%. Lursoft pieejamais gada pārskats liecina, ka norādītajā periodā audzis ne tikai SIA “Pernod Ricard Latvia” apgrozījums, bet arī peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 477,07 tūkst. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka pārskata gadā SIA “Pernod Ricard Latvia” ievēroja stingru kredītpolitiku visos pārdošanas kanālos, fokusējoties uz optimāliem krājumu atlikumiem. Tas būšot arī viens no galvenajiem virzieniem jaunajā pārskata gadā. Papildu pūles SIA “Pernod Ricard Latvia” ieguldījis arī pārdošanas prognožu precizitātes uzlabošanas procesā, kas nodrošina efektīvāku pasūtījumu izpildi, kā arī ir nodrošinājis optimālākus aktivitāšu piedāvājumus biznesa partneriem. Pārskata gadā SIA “Pernod Ricard Latvia” koncentrējās uz saviem 13 labākajiem zīmoliem un optimizēja ieguldījumus citos produktos. SIA “Pernod Ricard Latvia” lielākie zīmoli ir Jameson, Ballentine’s, Absolut, Havana Club, Ararat, Jacob’s Creek, Beefeater, Chivas.

1998. gadā reģistrētā SIA “Pernod Ricard Latvia” kapitāldaļu turētājs ir franču Pernod Ricard Europe, Middle East and Africa S.A.S. Aizvadītajā gadā SIA “Pernod Ricard Latvia” bijis darba devējs 20 darbiniekiem.