Jeļena Storoženko pievienojusies "Centrālā laboratorija" un "Veselības centru apvienība" padomēm

06.12.2023 06:21:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings informē par izmaiņām SIA “Centrālā laboratorija” un AS “Veselības centru apvienība” padomju sastāvos. Abu uzņēmumu padomēs iecelta Jeļena Storoženko, kura kopš 2021. gada ieņēma SIA “Centrālā laboratorija” valdes locekles amatu. Lursoft izpētījis, ka Jeļena Storoženko ir arī Rīgas Stradiņa universitātes Infektoloģijas katedras docētāja un pētniece. Tāpat arī jaunieceltā padomes locekle saistīta ar Latvijas Laboratorās medicīnas biedrību un Veselības un infekciju profilakses institūtu.

Pērn SIA “Centrālā laboratorija” apgrozījums, salīdzinot ar gadu iepriekš, teju dubultojies. Ja 2019.gadā uzņēmums apgrozīja 16,03 milj. EUR, tad aizvadītajā gadā – jau 31,88 milj. EUR. Pretstatā 2,26 milj. EUR peļņai 2019.gadā, pērn SIA “Centrālā laboratorija” strādāja ar 11,12 milj. EUR peļņu.

Lursoft dati rāda, ka 2020.gadā SIA “Centrālā laboratorija” nodokļos valsts kopbudžetā samaksāja 2,9 milj. EUR. No tiem 1,86 milj. EUR veidojušas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, bet 0,96 milj. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

Būtisku apgrozījuma un peļņas pieaugumu 2021.gadā uzrādījusi AS “Veselības centru apvienība”. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pērn uzņēmuma apgrozījums audzis par 52,84%, sasniedzot 52,97 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļiem pieaugusi līdz 10,41 milj. EUR (+150,36%, salīdzinot ar 2020.gadu). Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka AS “Veselības centru apvienība” apgrozījums ik gadu audzis jau kopš tā dibināšanas 2011.gadā.

 “Uzņēmums paplašināja savas pozīcijas tirgū un stiprināja savu konkurētspēju, uzlabojot un pilnveidojot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību kvalitāti. 2021.gadā uzņēmums turpināja investēt jaunākās paaudzes diagnostikas tehnoloģijās, infrastruktūras pilnveidošanā un personāla kompetences paaugstināšanā,” lasāms AS “Veselības centru apvienība” vadības ziņojumā. Covid-19 pandēmijas laikā AS “Veselības centru apvienība” turpināja ievērojami paplašināt piedāvāto pakalpojumu spektru. Uzņēmums aktīvi nodrošināja Latvijas iedzīvotāju vakcināciju pret Covid-19.

Abu uzņēmumu patiesie labuma guvēji ir Sergejs Korņijenko un Roberts Tavjevs.