Likvidēts smaržu un kosmētisko līdzekļu ražošanas uzņēmums "Dzintars"

11.12.2023 06:16:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka aizvadītajā piektdienā, 8. decembrī, likvidēts kādreizējais smaržu un kosmētisko līdzekļu ražošanas uzņēmums AS “Dzintars”. Lursoft jau vēstīja, ka decembra sākumā tika izbeigts uzņēmuma maksātnespējas process, kas ilga kopš 2019. gada. Process tika izbeigts, jo uzņēmums bija izpildījis kreditoru prasījumu segšanas plānu.

Vēl pirms tam, 2016. gada rudenī, tika ierosināts AS “Dzintars” tiesiskās aizsardzības process, kas gan izbeigts 2019. gada novembrī līdz ar maksātnespējas procesa pasludināšanu, jo parādnieks ilgāk nekā 30 dienas nebija pildījis tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu un tiesai iesniedzis šī plāna grozījumus.

Likvidācijas brīdī AS “Dzintars” bija uzkrājis vairāk nekā 6,2 milj. EUR lielu nodokļu parādu.

AS “Dzintars” akcionāram Iļjam Gerčikovam šobrīd patiesā labuma guvēja statuss reģistrēts divos uzņēmumos – SIA “Uzvaras nams” un SIA “Real dream”.

Pēdējam no tiem š.g. 1. decembrī reorganizācijas ceļā pievienots SIA “Dzintars beauty”, kas dibināts laikā, kad tika uzsākts AS “Dzintars” maksātnespējas process. Lursoft izziņā lasāms, ka SIA “Dzintars beauty” pamatdarbība bija saistīta ar smaržu un kosmētisko līdzekļu ražošanu. Tiesa gan, vien 2020. gadā uzņēmums guvis ieņēmumus no saimnieciskās darbības, taču arī tad to apjoms bijis neliels – vien 1,5 tūkst. EUR. Gan 2021., gan 2022. gadā SIA “Dzintars beauty” nav guvis ieņēmumus no saimnieciskās darbības un strādājis ar zaudējumiem.

Tikmēr SIA “Real dream”, pie kura pievienots iepriekšminētais SIA “Dzintars beauty”, apgrozījums pagājušajā gadā bijis vien 700 eiro. Arī citos saimnieciskās darbības gados uzņēmums nav guvis ievērojami augstus finanšu rezultātus. Lursoft Multi atskaitē redzams, ka visaugstāko apgrozījumu tas sasniedzis 2016.gadā, kad rādītājs palielinājies līdz 9,8 tūkst. EUR. SIA “Real dream” norādījis vairākas pamatdarbības nozares – gan smaržu un kosmētisko līdzekļu ražošanu, gan arī frizieru un skaistumkopšanas pakalpojumus. Pērn uzņēmumā strādājis tikai 1 darbinieks, uzņēmumam nav reģistrēta neviena struktūrvienība.