Reģistrē izmaiņas gaļas pārstrādes uzņēmuma "Maag Latvija" valdē

11.12.2023 06:28:00

AS “Maag Latvija” līdzšinējais valdes loceklis Kaur Silver turpmāk ieņems uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu, liecina Lursoft izziņas informācija. Jānorāda, ka šobrīd Kaur Silver ir vienīgā amatpersona gaļas pārstrādes uzņēmuma AS “Maag Latvija” valdē. AS “Maag Latvija” valdē amatu viņš ieņem kopš š.g. 4.septembra, savukārt pirms tam laika periodā no 2018. gada maija līdz š.g. janvārim ieņēmis SIA “MG Piens” valdes priekšsēdētāja amatu, bet vairākus gadus pirms tam bijis arī AS “Premia FFL” padomes amatpersona.

AS “Maag Latvija”, kas savulaik bija zināma kā AS “Rīgas Miesnieks”, savu tagadējo nosaukumu ieguvusi š.g. rudenī, kad par gaļas pārstrādes uzņēmuma AS “HKScan Latvia” akcionāru kļuva igauņu AS “Maag Grupp”. Iepriekš gaļas pārstrādes uzņēmuma lielākais akcionārs bija somu HKScan Oyj.

Gaļas pārstrādes uzņēmums AS “Maag Latvija” 2022. gadā apgrozījis 52,91 milj. EUR (+5,46% pret 2021. gadu), pārskata gadu noslēdzot ar 829,62 tūkst. EUR zaudējumiem. Jānorāda, ka 2021. gadā uzņēmums nopelnīja 702,54 tūkst. EUR. Lursoft dati rāda, ka pērn gaļas pārstrādes uzņēmums nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 7,77 milj. EUR. Uzņēmumā 2022. gadā strādāja 175 darbinieki.

Pagājušajā gadā AS “Maag Latvija” savā Jelgavas ražotnē turpināja ražošanas apjomu palielināšanu gan vietējam patēriņam, gan eksporta tirgiem, īpaši fokusējoties uz mērķi palielināt pārdošanas apjomus eksporta tirgos. AS “Maag Latvija” galvenie eksporta tirgi ārpus Baltijas ir Vācija un Polija, bet produkti ar dažādiem zīmoliem tiek ražoti gan Igaunijas, gan Lietuvas tirgiem. Atbilstoši šim mērķim uzņēmums arī pērn plānojis investīcijas un veicis jaunu produktu izstrādi.

Aizvadītajā gadā gaļas pārstrādes uzņēmums turpināja plašu investīciju programmu, lai paplašinātu saldētās produkcijas ražošanas cenu Jelgavas ražotnē. Investīciju plāna ietvaros tika iegādāta jauna saldētās produkcijas formēšanas un iepakošanas līnija, kā arī veikta saldētavas paplašināšana. Uzņēmums iegādājies zemi blakus Jelgavas ražotnei aptuveni 10ha platībā, kas sniegs iespēju nākotnē, iespējams, attīstīt uzņēmējdarbību Jelgavā.

2022. gadā AS “Maag Latvija” sasniedza ražošanas rekordus produktu apjomu ziņā tādās kategorijās kā marinēta un svaiga vistas gaļa. 2022. gadā viens no visstraujāk augošajiem zīmoliem svaigās un marinētās gaļas segmentā bija “Tallegg”.

Aizvadītais bija zīmola “Rīgas Miesnieks” 100. jubilejas gads. Uzņēmums, atzīmējot šo notikumu, veica zīmola identitātes maiņu un izveidoja jaunu zīmola saukli “Labs, Labāks, Labākais”. “Zīmola identitātes maiņu novērtēja arī patērētāji, kā rezultātā “Rīgas Miesnieks” zīmols bija visstraujāk augošais zīmols pārstrādātās gaļas kategorijā Latvijā,” norādījis AS “Maag Latvija”.

Pērn AS “Maag Latvija” pārcēla savas loģistikas funkcijas no loģistikas centra Rīgā uz vienoto Baltijas loģistikas centru Igaunijā, netālu no Tallinas. “Kopējais Baltijas loģistikas centrs nodrošina visu Baltijas tirgu, piedāvājot klientiem ātrāku un elastīgāku loģistikas pakalpojumu veikšanu,” savā vadības ziņojumā uzsvēris AS “Maag Latvija”.