Gan "Selectia", gan "Selectia Plus" pievieno pie "Storent"

12.12.2023 06:47:00

Reorganizācijas ceļā pie SIA “Storent” vakar, 11. decembrī, pievienoti SIA “Selectia” un SIA “Selectia Plus”, liecina Lursoft izziņas dati. Līdz ar reorganizāciju arī palielināts SIA “Storent” apmaksātais pamatkapitāls, kas tagad sasniedz 6,817 milj. EUR (iepriekš 6,811 milj. EUR).

Uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir AS “Storent Investments”, bet patiesie labuma guvēji – Erī Esta un Andris Pavlovs.

Lursoft izpētījis, ka abi pie SIA “Storent” pievienotie uzņēmumi nodarbojās ar būvniecības mašīnu un iekārtu iznomāšanu un ekspluatācijas līzingu. SIA “Selectia” apgrozījums 2022. gadā sasniedza 6,8 milj. EUR, bet peļņa 3,15 milj. EUR, savukārt SIA “Selectia Plus” apgrozīja 4,05 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas nopelnot 1,59 milj. EUR.

Kopš š.g. decembra sākuma gan SIA “Selectia”, gan SIA “Selectia Plus” dalībnieks bija AS “Storent Investment”, savukārt pirms tam abi uzņēmumi piederēja holdingkompānijai SIA “SEL investments”, kas š.g. 1. decembrī reorganizēta, pievienojot to pie AS “Storent Investments”.