Pasludināts tirgotāja "ETG" maksātnespējas process

19.12.2023 06:24:00

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka pasludināts tirgotāja SIA “ETG”, kas savulaik bijis zināms arī kā SIA "ELKOR SISTĒMA", maksātnespējas process. Par procesa administratoru iecelts Sergejs Maleckis.

2022. gadā SIA “ETG” turpināja darboties daudzās tirdzniecības nozarēs, aptverot gan sporta preču mazumtirdzniecību un vairumtirdzniecību, gan sieviešu un vīriešu apģērbu, apavus, sadzīves tehniku, elektroniku, tekstilpreces, bērnu preces u.c. virzienus. Tāpat arī SIA “ETG” pērn turpinājis nodarboties ar sabiedrisko ēdināšanu.

Uzņēmuma iesniegtais gada pārskats rāda, ka pagājušajā gadā tas apgrozīja 26,92 milj. EUR, kas ir par 6,54% mazāk nekā gadu iepriekš, turpinot strādāt ar zaudējumiem. Lursoft dati rāda, ka 2022. gadā SIA “ETG” zaudējumi sasniedza nepilnus 4 milj. EUR. Ar zaudējumiem uzņēmums strādājis jau kopš 2018. gada. Pērn tirgotājs ar darba vietām nodrošināja 106 darbiniekus.

Savā vadības ziņojumā SIA “ETG” norādījis, ka 2023. gadā plāno palielināt vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības apgrozījumu, palielinot preču sortimentu, piesaistot pircējus ar jaunām preču grupām un kvalitatīvu preču izvēli, tāpat arī organizējot sezonas izpārdošanas un reklāmas akcijas.

SIA “ETG” kapitāldaļu turētāji ir Andrejs Vlasovs, SIA “ELKOR GIFT SHOP” un SIA “PLUS ĪPAŠUMS”. Lursoft izpētījis, ka vēl līdz š.g. rudenim SIA “ETG” bija reģistrētas vairākas struktūrvienības – veikali “Podium”, “Elkor Plaza Outlet”, “Elkor Kids Outlet”, interneta veikals elkor.lv. Lursoft dati rāda, ka šobrīd, no š.g. septembra, struktūrvienību elkor.lv kā savējo reģistrējis SIA “FLERIS”.

Jānorāda, ka uz š.g. 14. decembri SIA “ETG” bija uzkrājis 1,6 milj. EUR lielu nodokļu parādu, savukārt no 15. decembra VID piemērojis uzņēmumam nodrošinājumu, kas liedz reģistrēt komercķīlas, tās pārreģistrēt, pārjaunot vai grozīt.