Iecelta jauna "Latvijas Loto" padome

22.12.2023 08:34:00

Kādreizējais VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” valdes loceklis un SIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis iecelts par VAS “Latvijas Loto” padomes priekšsēdētāju, liecina Lursoft izziņas dati.

Vēl bez šī amata I. Paeglītis kopš š.g. maija ir arī AS “Pasažieru vilciens” padomes loceklis, savukārt š.g. augustā viņš iecelts arī par SIA “Rīgas ūdens” padomes locekli.

Lursoft dati rāda, ka vēl bez Imanta Paeglīša VAS “Latvijas Loto” padomē iecelti arī Mārcis Gaspažiņš un Viktors Troicins. Līdz ar šīm izmaiņām no amata atcelts līdzšinējais VAS “Latvijas Loto” padomes priekšsēdētājs Kārlis Ketners, padomes priekšsēdētāja vietniece Antra Duntava un padomes loceklis Ingars Eriņš.

VAS “Latvijas Loto” 2022. gadā apgrozījis nepilnus 79 milj. EUR, sasniedzot vēsturiski augstākos pārdošanas rezultātus, un pēc nodokļu nomaksas gūstot 13,24 milj. EUR lielu peļņu, liecina Lursoft pieejamais uzņēmuma gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, VAS “Latvijas Loto” apgrozījums pērn audzis par 21%, savukārt peļņa par 4,34%. Uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka valdes priekšlikums ir 64% no pagājušā gada peļņas novirzīt dividendēs, bet pārējo peļņas daļu – uzņēmuma pārējo rezervju palielināšanai.

Pagājušajā gadā VAS “Latvijas Loto” nodrošināja sešu valsts mēroga skaitļu izložu, divu skaitļu izložu papildspēļu, trīsdesmit divu valsts mēroga momentloteriju un trīsdesmit piecu interaktīvo izložu organizēšanu. Uzņēmumā aizvadītajā gadā bija nodarbināti 120 darbinieki, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,07 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 2,13 milj. EUR. Lursoft izziņas dati rāda, ka VAS “Latvijas Loto” 2022. gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 9,79 milj. EUR.