Kūdras ieguves uzņēmums "Pindstrup Latvia" palielinājis peļņu līdz 8,55 milj. EUR

04.01.2024 06:48:00

Laika periodā no 2022. gada 1. oktobra līdz 2023. gada 30. septembrim kūdras ieguves uzņēmums SIA “Pindstrup Latvia” apgrozījis 80,15 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar finanšu pārskatu iepriekš, SIA “Pindstrup Latvia” apgrozījums sarucis par 20,69%. 2022./2023. gadu SIA “Pindstrup Latvia” noslēdzis ar 8,55 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas, kas bijusi augstāka nekā gadu iepriekš.

Iesniegtajā gada pārskatā SIA “Pindstrup Latvia” norādījis uz vairākiem iemesliem, kas ietekmējuši 2022./2023. gada finanšu rezultātu. To vidū gan globālā ekonomikas sabremzēšanās, kā rezultātā vairākos eksporta tirgos bija vērojams pieprasījuma samazinājums, gan arī transporta cenas, kas atgriezušās pirmspandēmijas līmenī. SIA “Pindstrup Latvia” savā vadības ziņojumā norādījis, ka aizvadītajā finanšu gadā tas veicis dažādus ar darbības efektivitātes uzlabošanu saistītus pasākumus, kas uzlaboja uzņēmuma peļņas rādītājus.

SIA “Pindstrup Latvia” sagaida, ka nākošais finanšu gads būs izaicinājumiem bagāts, ko ietekmēs ekonomikas stagnācija galvenajos eksporta tirgos, tomēr vienlaikus uzņēmums nākošajā finanšu gadā sagaida pārdošanas apjomu pieaugumu.

Pēdējos gados SIA “Pindstrup Latvia” lielu uzsvaru liek uz alternatīvu materiālu, sevišķi kokšķiedras, īpatsvara palielināšanu substrātos. Aizvadītajā finanšu gadā kokšķiedras īpatsvars kopējā izejmateriālu struktūrā bija 18,1% (gadu iepriekš – 17%). Turpmākajos gados SIA “Pindstrup Latvia” plāno palielināt kokšķiedras un citu materiālu īpatsvaru līdz 30%.

Talsos reģistrētais SIA “Pindstrup Latvia” pieder dāņu Pindstrup Mosebrug AS. Aizvadītajā gadā Latvijas uzņēmums ar darba vietām nodrošināja 437 darbiniekus.