"SAF Tehnika" konsolidētais apgrozījums audzis līdz 37,26 milj. EUR

05.01.2024 06:31:00

Digitālo mikroviļņu pārraides iekārtu izstrādātājs AS “SAF Tehnika” laika periodā no 2022. gada 1. jūlija līdz 2023. gada 30. jūnijam kāpinājis apgrozījumu līdz 32,04 milj. EUR, kas ir par 10% vairāk nekā gadu iepriekš. Aizvadīto pārskata gadu AS “SAF Tehnika” noslēgusi ar 3,12 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. “SAF Tehnika” grupas konsolidētais apgrozījums 2022./2023. gadā palielinājies līdz 37,26 milj. EUR, bet peļņa veidojusi 3,53 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Aizvadītajā finanšu gadā AS “SAF Tehnika” bija darba devējs 248 darbiniekiem.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka Amerikas reģions pagājušajā pārskata gadā nodrošināja 72% no grupas kopējā apgrozījuma (26,75 milj. EUR), kas ir par 43,4% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Ar mērķi palielināt klātbūtni un veicināt biznesa attīstību Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstīs, pārskata gadā AS “SAF Tehnika” nodibinājusi meitas uzņēmumu Singapūrā.

Pārskata gadā AS “SAF Tehnika” turpināja jauno produktu izstrādi, kā arī uzsāka darbu pie jaunām, ātrāk īstenojamām produktu iestrādēm. “Grupas ilgtermiņa pastāvēšanas priekšnosacījums un veiksmes faktors ir tās spēja nodrošināt nepārtrauktu produktu attīstību. Pārskata gadā turpinājās mikroviļņu bezvadu datu pārraides produktu līnijas izstrāde un uzlabošana. Rasti risinājumi funkcionalitātes un kvalitātes rādītāju paaugstināšanai un produktu ražošanas izmaksu samazinājumam,” teikts AS “SAF Tehnika” vadības ziņojumā.

Pārskata gadā “SAF Tehnika” grupa investēja 1,76 milj. EUR IT infrastruktūras, ražošanas un pētniecības iekārtu, programmatūras un licenču iegādē, kā arī produktu sertifikācijā un telpu renovācijā.