Veiks "Eiropas Apavi" pārrobežu reorganizāciju

09.01.2024 06:44:00

Paziņojumu par plānoto pārrobežu reorganizāciju publicējis SIA “Eiropas Apavi”, liecina Lursoft izziņā pieejamā informācija. Paredzēts, ka SIA “Eiropas Apavi” reorganizācijas ceļā tiks pievienotas divas kapitālsabiedrības – SIA “EA Baltija”, kā arī Lietuvā reģistrētā UAB “EA Baltija”.

Visi minēto uzņēmumu dalībnieki, kreditori un darbinieki tiek aicināti iepazīties par pārrobežu reorganizācijas līguma projektu un sniegt par to viedokli viena mēneša laikā.

Lursoft dati rāda, ka 2001. gadā reģistrētais SIA “Eiropas Apavi” pieder Vladimiram Brazovskim, Sergejam Čebatko un SIA “EA Baltija”, kuru kapitāldaļu turētāji ir abas iepriekšminētās personas. 

2022. gadā SIA “Eiropas Apavi”, kam šobrīd reģistrētas 16 aktīvas struktūrvienības, palielinājis apgrozījumu līdz 6,19 milj. EUR, bet peļņu līdz 13,79 tūkst. EUR. Lai arī 2022. gadā apavu tirgotāja apgrozījums audzis par 53%, tas aizvien nav sasniedzis pirmspandēmijas rādītāju, kad 2019. gadā tirgotāja apgrozījums pat pārsniedza 10 milj. EUR.

Aizpērn uzņēmumā strādāja 101 darbinieks. 

Jāpiebilst, ka otrs reorganizācijā iesaistītais Latvijas uzņēmums SIA “EA Baltija” iepriekš bija zināms kā apavu tirdzniecības tīkls SIA “CCC Baltija”. Uzņēmuma nosaukuma maiņa veikta 2022. gada vasarā. Šobrīd vienīgā aktīvā SIA “EA Baltija” struktūrvienība ir vairs tikai tā birojs.