"Veselības centru apvienība" 2022. gadā palielinājusi apgrozījumu līdz 54,86 milj. EUR

12.01.2024 06:40:00

Pārskatu par saimniecisko darbību 2022. gadā iesniegusi AS “Veselības centru apvienība”, liecina Lursoft pieejamā informācija. Iesniegtajā gada pārskatā redzams, ka AS “Veselības centru apvienība” apgrozījums 2022. gadā palielinājies līdz 54,86 milj. EUR, kas gada laikā ir kāpums par 3,56%. Vienlaikus veselības pakalpojumu sniedzēja peļņa aizpērn bijusi mazāka nekā 2021. gadā, rādītājam pēc nodokļu nomaksas sarūkot no 10,41 milj. EUR līdz 8,09 milj. EUR.

2022. gadā AS “Veselības centru apvienība” turpināja paplašināt piedāvāto pakalpojumu spektru, uzlabojot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Latvijas un citu valstu iedzīvotājiem. Iesniegtajā gada pārskatā norādīts, ka uzņēmums arī turpināja investēt jaunākās paaudzes diagnostikas tehnoloģijās, infrastruktūras pilnveidošanā un personāla kompetences paaugstināšanā. Tāpat arī veiksmīgi turpināta ārstniecības personu pēctecības projekta realizācija.

AS “Veselības centru apvienība” atvērusi jaunu magnētiskās rezonanses diagnostikas centru, tāpat arī jaunu doktorātu Bauskā un veikti sagatavošanās darbi poliklīnikā Dole.

2022. gadā AS “Veselības centru apvienība” nodarbināja 1789 darbiniekus. Lursoft dati rāda, ka AS “Veselības centru apvienība” šobrīd reģistrētas 19 aktīvas struktūrvienības.

Lursoft jau ziņoja, ka AS “Veselības centru apvienība” š.g. sākumā kļuvusi par SIA “Klīnika DiaMed” kapitāldaļu turētāju. Tāpat arī īpašnieku maiņa notikusi SIA “OlainMed”, par tā jauno dalībnieku kļūstot SIA “Veselības centru apvienība”.

Abu medicīnas iestāžu kapitāldaļu turētāji iepriekš bija AS “Olainfarm”.

Lursoft izziņas dati liecina, ka AS “Veselības centru apvienība” pieder kapitāldaļas astoņos uzņēmumos.

2011. gadā dibinātās AS “Veselības centru apvienība” patiesie labuma guvēji ir Sergejs Korņijenko un Roberts Tavjevs.