IKEA veikala apgrozījums aizvadītajā finanšu gadā - 93,57 milj. EUR

24.01.2024 06:46:00

Laika periodā no 2022. gada 1. septembra līdz 2023. gada 31. augustam Latvijā esošā IKEA veikala īpašnieks SIA “Paul Mason Properties” apgrozījis 93,57 milj. EUR. Salīdzinot ar pārskata gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums sarucis par 14,11%. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022./2023. gadā samazinājusies arī SIA “Paul Mason Properties” peļņa. Ja gadu iepriekš uzņēmums nopelnīja 17,46 milj. EUR, tad pagājušajā pārskata gadā tie bija 8,66 milj. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Paul Mason Properties” norādījis, ka aizvadītā finanšu gada sākumā būtiska nozīme un uzmanība tika veltīta, lai turpinātu atbalstīt Igaunijas tirgus pilna spektra veikala veiksmīgu atvēršanu. Uzņēmums turpinājis sniegt atbalstu darbinieku apmācībās, procesu nostabilizēšanā un uzņēmuma vērtību un kultūras iedibināšanā. “Latvijas organizācija bija liels atbalsts gan darba spēka, gan intelektuālā mantojuma nodošanā kopumā,” vadības ziņojumā norādījis SIA “Paul Mason Properties”. Vienlaikus Latvijas tirgū fokuss tika vērsts arī uz atdalīšanās procesa pabeigšanu no Igaunijas tirgus (OU Runikon Retail) apgādāšanas ar precēm un pakalpojumiem, kurus līdz šim nodrošināja Latvijas uzņēmums.

IKEA veikala atrašanās vieta kļuvusi par iecienītu iepirkšanās galamērķi, jo arī citi mazumtirgotāji un ēdināšanas uzņēmumi izvērš savu darbību IKEA tuvumā. “Atvienošanās no Igaunijas tirgus atbalstīšanas veicinājusi uzņēmuma iespējas iesaistīties vietējā tirgus paplašināšanā,” norādījis SIA “Paul Mason Properties”. Līdz ar to šogad vasarā uzņēmums paredzējis paplašināt savu darbību un atvērt plānošanas un preču pasūtīšanas vietu Liepājā.

Uzņēmums arī investējis vairāk nekā 90 tūkst. EUR ēdināšanas nozarē, aizvadītā gada oktobrī savās esošajās telpās atverot picēriju, tādējādi paplašinot ēdināšanas pakalpojumus.

2015. gadā reģistrētais SIA “Paul Mason Properties” pieder FE Corporation B.V. no Nīderlandes. Aizvadītajā finanšu gadā SIA “Paul Mason Properties” bija darba devējs 479 darbiniekiem.