"APSA BŪVE" šogad plāno 20-30% apgrozījuma pieaugumu

26.01.2024 06:28:00

Vispārējo būvniecības un rekonstrukcijas darbu ģenerāluzņēmējs SIA “APSA BŪVE” 2023. gadā apgrozījis 8,23 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 34,88%. SIA “APSA BŪVE” katru gadu plāno apgrozījuma pieaugumu līdz 30%, lai neradītu dažādus riskus uzņēmuma darbībai, finanšu plūsmas nodrošināšanai un darbaspēku resursu pietiekamībai. Tādējādi uzņēmums apzināti startējot daudz lielākos un apjomīgākos konkursos, lai kāpinātu apgrozījuma pieaugumu.

Lursoft pieejamā gada pārskata informācija liecina, ka pērn augusi arī SIA “APSA BŪVE” peļņa pēc nodokļiem, tai sasniedzot 692,4 tūkst. EUR. “Šādu rezultātu galvenokārt nodrošināja veiksmīga stratēģija konkursa cenu piedāvājumu sagatavošanā, izvērtējot visus riskus un cenu politiku materiāliem un darbaspēkam,” teikts SIA “APSA BŪVE” vadības ziņojumā. Tajā arī norādīts, ka uzņēmums apzināti neizvēlas darboties privātajā sektorā, kur ir lieli finanšu riski nesaņemt samaksu par paveiktajiem darbiem, tāpēc SIA “APSA BŪVE” izvēlas sadarboties tikai ar valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī ar lieliem uzņēmumiem, par kuru maksātspēju nav šaubu. Lursoft izziņā redzams, ka SIA “APSA BŪVE” 2023. gadā uzvarējusi 14 publiskajos iepirkumos. Lielākais no tiem bijis Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra izsludinātais iepirkums par ekspertīzes ēkas Hipokrāta ielā 2 k-6, Rīgā pārbūves būvprojekta izstrādi, autoruzraudzību un būvdarbiem. Konkursa kopējā līgumcena bija 2,17 milj. EUR, no kuriem 1,97 milj. EUR veidoja SIA “APSA BŪVE” daļa.

Šogad SIA “APSA BŪVE” plāno kāpināt apgrozījumu par 20-30%, tādējādi pārsniedzot 10 milj. EUR apgrozījuma slieksni. Lai to sasniegtu, aizvadītā gada nogalē uzņēmums ir palielinājis darbinieku skaitu, lai 2024. gadā varētu realizēt lielākus un apjomīgākus projektus.

SIA “APSA BŪVE” ir 2012. gadā reģistrēts uzņēmums, kas pieder Kasparam Riteram. Aizvadītajā gadā vidējais strādājošo skaits uzņēmumā sasniedza 13.