RSEZ “NewFuels” aizpērn saražojis 236,18 tūkst. t granulu

30.01.2024 06:29:00

Koksnes granulu ražotājs SIA RSEZ “NewFuels” iesniedzis savu finanšu pārskatu par 2022. gadu, tajā norādot, ka aizpērn uzņēmums kāpināja apgrozījumu līdz 57,96 milj. EUR, bet peļņu līdz 6,22 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, 2022. gadā SIA RSEZ “NewFuels” apgrozījums palielinājies par 72,41%, savukārt peļņa pēc nodokļiem – par 78,45%.

Aizpagājušajā gadā SIA RSEZ “NewFuels” saražoja 236,18 tūkst. t granulu, kas ir par 6,2% mazāk nekā 2021. gadā, bet, pateicoties lielākai koksnes granulu pārdošanas cenai, uzņēmums 2022. gadu noslēdza ar lielāku peļņu.

Pērn SIA RSEZ “NewFuels” aktīvi strādāja pie uzņēmuma  darbības nodrošināšanas un arī šogad koksnes granulu ražotājs paredz atjaunot rūpnīcas pilnas jaudas darbību un atgriezties pie darbības apjomiem iepriekšējo gadu līmenī.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA RSEZ “NewFuels” gan norādījis, ka 2023. gada sākumā koksnes granulu tirgus cena dramatiski samazinājusies, kā rezultātā no pagājušā gada februāra uzņēmums darbojās ar lieliem zaudējumiem. Tā rezultātā jūnijā palielinājās risks, ka uzņēmumam varētu būt grūtības pildīt savas saistības pret kreditoriem, tāpēc pieņemts lēmums iesniegt tiesā pieteikumu par tiesiskās aizsardzības procesa uzsākšanu. Lursoft izziņā gan redzams, ka process trīs mēnešus vēlāk jau izbeigts, jo tā pasākumu plānu nav atbalstījis Maksātnespējas likuma 42. panta trešajā daļā noteiktais kreditoru vairākums.

Pagājušā gada maijā arī SIA RSEZ “NewFuels” rūpnīcā noticis ugunsgrēks, kā rezultātā bojāts lentes žāvētājs. Tā dēļ uzņēmums uz laiku bija spiests pārtraukt ražošanu.

Rēzeknē reģistrētais SIA RSEZ “NewFuels” dibināts 2010. gadā un pastarpināti pieder Olenai Diminskai un Petro Dyminskyy. 2022. gadā uzņēmumā bija nodarbināti 78 darbinieki.