“BENU Aptieka Latvija” reģistrējusi izmaiņas prokūristos

02.02.2024 06:21:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka izbeigta SIA “BENU Aptieka Latvija” prokūra, kas bija reģistrēta uz Raita Kvēpa vārda. Prokūra, kas paredzēja tiesības kopā ar vēl vismaz vienu peronu pārstāvēt uzņēmumu, bija reģistrēta 2015. gada izskaņā. Lursoft dati rāda, ka Raitis Kvēps aizvien ir SIA “Tamro” prokūrists.

Līdz ar šo izmaiņu reģistrāciju SIA “BENU Aptieka Latvija” saglabājusies tikai viena aktīva prokūra. Tā reģistrēta 2016. gada oktobrī uz Asnes Beķeres vārda.

SIA “BENU Aptieka Latvija” laika periodā no 2022. gada 1. februāra līdz 2023. gada 31. janvārim apgrozījusi 64,42 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, aptieku tīkla apgrozījums palielinājies par 12%. Aizvadīto finanšu gadu SIA “BENU Aptieka Latvija” noslēgusi ar 2,97 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Lursoft dati rāda, ka aizvadītajā finanšu gadā SIA “BENU Aptieka Latvija” palielināja savu darbinieku skaitu līdz 439. 2022. gadā aptieku tīkls nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 5,59 milj. EUR.

Pārskata gadā SIA “BENU Aptieka Latvija” turpināja uzlabot klientu farmaceitisko aprūpi un klientu apkalpošanas kvalitāti fiziskajās aptiekās. Tāpat tika veikta attālināta farmaceita konsultācijas kvalitātes novērtēšana tirgū, lai arī e-komercijas klienti saņemtu vislabāko farmaceitisko konsultēšanas pakalpojumu. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2022./2023. gadā SIA “BENU Aptieka Latvija” turpināja e-aptiekas attīstību, paplašinot sortimentu un uzlabojot tehniskos procesus.

Lielākos ieguldījumus SIA “BENU Aptieka Latvija” pagājušajā finanšu gadā veicis aptieku rekonstrukciju darbos, pārvietošanā un telpu paplašināšanā, kā arī jaunas, modernas kasu sistēmas ieviešanā.

SIA “BENU Aptieka Latvija” kapitāldaļu turētājs ir SIA “PHOENIX Baltics Holding”, kas, savukārt, pieder vācu PHOENIX International Beteiligungs GmbH.