Pasludināta modulāro būvkonstrukciju ražotāja “Forta Prefab” maksātnespēja

05.02.2024 05:55:00

Klientu Portfeļa monitorings informē, ka pasludināta modulāro būvkonstrukciju ražotāja SIA “Forta Prefab” maksātnespēja. 

Uzņēmuma iesniegtajā pārskatā par 2022. gadu norādīts, ka tas aizpērn pārvarēja dažādus izaicinājumus, tostarp pandēmijas sekas un globālo politisko nestabilitāti, vienlaikus turpinot attīstīt savu uzņēmējdarbību un tiekot galā ar tehniski sarežģītiem projektiem Skandināvijas valstīs. Neskatoties uz sarežģītiem apstākļiem, 2022. gadā SIA “Forta Prefab” spēja noturēt apgrozījumu iepriekšējā gada līmenī, sasniedzot 19,6 milj. EUR, taču globālās nestabilitātes dēļ būvniecības materiālu tirgū bija ļoti būtisks izmaksu pieaugums, kas pārsniedza 20%, kas arī bija galvenais iemesls uzņēmuma zaudējumiem. Lursoft pieejamais pārskats liecina, ka 2022. gadā SIA “Forta Prefab” strādāja ar 6,43 milj. EUR zaudējumiem. 

Balstoties uz Valsts ieņēmumu dienesta datiem, redzams, ka 2022. gadā SIA “Forta Prefab” nodarbināja vairāk nekā 300 darbiniekus, iedzīvotāju ienākuma nodoklī samaksājot 1,69 milj. EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 3,13 milj. EUR. 

SIA “Forta Prefab” reģistrēts 2013. gadā un pieder Samsung C&T Corporation no Korejas un SIA “Wesotex”, kura dalībnieki ir Igors Merkudinovs un Leons Zilbers.