“Biosan” valdei pievienojies Juris Timšans

06.02.2024 06:23:00

Biomedicīnas un biotehnoloģijas laboratoriju iekārtu izstrādes, ražošanas un realizācijas uzņēmuma SIA “Biosan” valdei pievienojies Juris Timšans, liecina Lursoft izziņas dati. Līdz ar šīm izmaiņām SIA “Biosan” valde paplašināta līdz 6 amatpersonām. Bez Jura Timšana valdes locekļu amatus ieņem arī Mark Davison, Ernests Blaževičs, Vasilijs Bankovskis, Svetlana Bankovska un Louisa Elizabeth Aichinger.

Lursoft izpētījis, ka jaunieceltais SIA “Biosan” valdes loceklis Juris Timšans ieņem amatus vēl divu uzņēmumu valdēs – SIA “MEGA MASTER” un SIA “Regnum nodokļu konsultācijas”.

2022. gadā SIA “Biosan” apgrozīja 15,47 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 765,82 tūkst. EUR peļņu. Lursoft dati rāda, ka 1992. gadā dibinātais uzņēmums aizpērn ar darba vietām nodrošināja 147 darbiniekus. “Pēc izteikti straujā pieauguma pandēmijas dēļ, pieprasījums pēc diagnostikas laboratorijām 2022. gadā ievērojami samazinājās. Turpretī pētnieciskās laboratorijas atsāka darbību, kuru pandēmijas laikā bieži vien pārtrauca Covid-19 ierobežojumi. Arī karš Ukrainā negatīvi ietekmēja daudzu valstu ekonomikas un arī pieprasījumu,” teikts SIA “Biosan” vadības ziņojumā, piebilstot, ka samazinājās eksporta apjomi.

2022. gadā SIA “Biosan” produkcijas klāstā ietilpa apmēram 70 dažādu pamata iekārtu veidi, kā arī vairāk nekā 155 papildu piederumu veidi.

SIA “Biosan” kapitāldaļu turētāji ir Grant Instruments (Cambridge) Limited no Lielbritānijas (50%), kā arī Svetlana Bankovska (15%), Vasilijs Bankovskis (20%), Ernests Blaževičs (5%) un Jānis Blaževičs (10%).