“JKP Jaunā konservatīvā partija” valdei pievienojušās trīs jaunas amatpersonas

09.02.2024 06:54:00

“JKP Jaunā konservatīvā partija” valdei pievienojušās trīs jaunas amatpersonas, liecina Lursoft izziņas dati. Partijas valdē iecelti Valters Bergs, Margarita Kolosova un Marija Balcere.

Margarita Kolosova plašāku atpazīstamību savulaik ieguvusi ar dalību šovā X-Faktors un līdz šim nav ieņēmusi amatus ne uzņēmumu, ne arī nevalstisko organizāciju vai citu partiju vadībā. Tikmēr Marija Balcere darbojas Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas Pensionāru biedrībā, savulaik ieņēmusi amatu arī Latvijas Pensionāru Federācijā, kā arī ir viena no SIA “Marijas virtuve” līdzīpašniecēm un valdes priekšsēdētāja. Savukārt Valteram Bergam savulaik piederējis SIA “Legatus A.K.”, kura pamatdarbība bijusi saistīta ar personības drošības darbībām.

“JKP Jaunā konservatīvā partija” valdi kopumā veido septiņas amatpersonas. Bez trim iepriekšminētajiem jaunpienācējiem tajā amatus ieņem arī Andris Vītols, Guna Švinka, Guntis Rasims un Gatis Eglītis.

2014. gadā “JKP Jaunā konservatīvā partija” tika reģistrēta ar nosaukumu “Jaunā konservatīvā partija”, taču 2022. gada martā to nomainot uz “Konservatīvie”. Ar šo nosaukumu partija startēja arī 14. Saeimas vēlēšanās, kur ieguva 3,09% balsu, neiekļūstot nākamajā Saeimas sasaukumā. Lielāko vēlētāju atbalstu partija saņēmusi Vidzemē un Zemgalē. Pašreizējo nosaukumu partija ieguva aizvadītā gada decembrī.