Reģistrētas izmaiņas “Smartlynx Airlines” valdē

16.02.2024 06:28:00

Š.g. 15. februārī SIA “Smartlynx Airlines” valdi atstājis Žygimantas Surintas, liecina Lursoft izziņas informācija. Viņš uzņēmuma valdes locekļa amatu ieņēma kopš 2016. gada jūnija. Lursoft dati rāda, ka Žygimantas Surintas vietā valdes locekļa amatā vakar stājies Mindaugas Kazakevicius. Vienlaikus vakar pagarināts SIA “Smartlynx Airlines” valdes locekļa Edvinas Demenius pilnvaru termiņš, vienlaikus mainot viņa pilnvaru tiesību apjomu. Ja iepriekš Edvinas Demenius bija tiesības pārstāvēt SIA “Smartlynx Airlines” kopā ar vismaz vienu personu, tad kopš vakardienas viņam ir tiesības uzņēmumu pārstāvēt atsevišķi.

SIA “Smartlynx Airlines”  valdē bez E. Demenius un M. Kazakevicius valdes locekļu amatus ieņem arī Deniss Žilkins, Skirmantas Sutkus un Sigurdur Hrafn Gislason.

SIA “Smartlynx Airlines” 2022. gadā atguvis abus biznesa segmentus un darbojies gan lidmašīnu pilna servisa nomas pakalpojumu segmentā, gan pasažieru čartera pārvadājumu segmentā, sadarbojoties gan ar esošajiem klientiem, gan piesaistot arī jaunus. Uzņēmuma lidmašīnas pērn bāzējās Latvijā, Lielbritānijā, Vācijā, Maltā un Austrijā. Pārskata periodā SIA “Smartlynx Airlines” ekspluatēja vienpadsmit Airbus A320 tipa lidmašīnas, sešas A321 tipa lidmašīnas un vienu Boeing 737, gadu noslēdzot ar flotē esošām astoņpadsmit lidmašīnām.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022. gadā SIA “Smartlynx Airlines” apgrozījums audzis līdz 235,16 milj. EUR, kas ir par 232,57% vairāk nekā gadu iepriekš. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka tas ir uzņēmuma vēsturē augstākais sasniegtais apgrozījuma rezultāts līdz šim. Jānorāda, ka 2022. gadu SIA “Smartlynx Airlines” noslēdzis ar 11,7 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

SIA “Smartlynx Airlines” reģistrēts 1992. gadā. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Lietuvas valstspiederīgais Gediminas Žiemelis.