"Uzvara - Lauks" pērn gan apgrozījuma, gan peļņas kritums

26.02.2024 10:38:00

Aizvadītajā gadā lauksaimniecības uzņēmums SIA “Uzvara – Lauks” strādājis ar apgrozījuma un peļņas kritumu, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar 11,22 milj. EUR apgrozījumu 2022. gadā, pērn SIA “Uzvara – Lauks” apgrozījums sarucis līdz 9,19 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļiem līdz 106,53 tūkst. EUR. Jānorāda, ka 2022. gadā SIA “Uzvara – Lauks” peļņa pēc nodokļiem veidoja 3,04 milj. EUR. Apgrozījuma kritumu 2023. gadā SIA “Uzvara – Lauks” galvenokārt skaidro ar realizācijas cenu strauju samazinājumu biržā.

2023. gadā SIA “Uzvara – Lauks” investēja līdzekļus tehnikas iegādē, kā arī uzsākts ES atbalsta projekts tūrisma aktivitātēm atpūtas kompleksā “Miķelis”. Projekta realizācija jāpabeidz 2024. gadā.

SIA “Uzvara – Lauks” galvenais mērķis ir turpināt ražošanas efektivitātes paaugstināšanu, produkcijas kvalitātes uzlabošanu, samazinot SEG emisijas, ražojot augkopības produkciju ar vidi saudzējošām metodēm, izmantojot progresīvās augkopības produkcijas audzēšanas un novākšanas tehnoloģijas.

SIA “Uzvara – Lauks” audzē graudus, rapsi, lauku pupas un zirņus, kā arī sniedz lauksaimniecības tehnikas pakalpojumus. Uzņēmumam pieder arī atpūtas komplekss “Miķelis”, kurā tas nodrošina viesu izmitināšanas, ēdināšanas un muzeja pakalpojumus.

Lursoft dati rāda, ka Bauskas novada uzņēmums SIA “Uzvara – Lauks” reģistrēts 1995. gadā. Pērn tajā strādāja 98 darbinieki.

SIA “Uzvara – Lauks” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Arnis Vējš.