No PVN reģistra izslēgts "MOBILUX LATVIA"

06.03.2024 09:51:00

Kādreiz populāro interneta veikalu mobilux.lv un 1shop.lv īpašnieks SIA “MOBILUX LATVIA” ar š.g. 6. martu izslēgts no PVN reģistra, liecina Lursoft monitoringa dati.

Tirgotājam 2020. gadā tika ierosināts tiesiskās aizsardzības process, kas dažus mēnešus vēlāk izbeigts, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu nebija atbalstījis Maksātnespējas likuma 42. panta trešajā daļā noteiktais kreditoru vairākums. Drīz vien pēc tiesiskās aizsardzības procesa izbeigšanas pasludināta SIA “MOBILUX LATVIA” maksātnespēja. Lursoft dati rāda, ka š.g. februāra beigās uzņēmumam bija uzkrāts vairāk nekā 2 milj. EUR liels nodokļu parāds. Tāpat arī jānorāda, ka 2022. gada vasarā piemērots Marekam Belugam piederošo SIA “MOBILUX LATVIA” kapitāla daļu atsavināšanas aizliegums, kā arī aizliegums reģistrēt komercķīlas, samazināt vai kā citādi izlietot uzņēmuma pamatkapitālu.

SIA “MOBILUX LATVIA” reģistrēts 2011. gadā. Uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Mareks Beluga. Uzņēmējam pieder arī interneta mazumtirdzniecības veikals SIA “MLUX”. 2022. gadā uzņēmuma apgrozījums gan bijis vien 60 eiro.