"Axon Cable" apgrozījums audzis līdz 38,6 milj. EUR

21.03.2024 06:24:00

Kabeļu un savienojumu ražošanas nozarē strādājošais SIA “AXON CABLE” 2023. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 38,6 milj. EUR. Lursoft dati rāda, ka, salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir pieaugums par 8,8%. Jāpiebilst, ka 2023. gada apgrozījuma rezultāts ir augstākais visā SIA “AXON CABLE” pastāvēšanas vēsturē. 2023. gadu SIA “AXON CABLE” noslēdzis ar 1,2 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Pērn Daugavpilī reģistrētajā uzņēmumā strādāja 694 darbinieki.

Axon Cable grupas ietvaros SIA “AXON CABLE” darbojas kā preču ražotājs, 2023. gadā no grupas uzņēmumiem iepērkot gandrīz 81% no visām izejvielām, pusgatavām precēm, palīgmateriāliem un pakalpojumiem, bet Axon Cable grupas ietvaros pārdodot 96% no visas gatavās produkcijas. SIA “AXON CABLE” ražošanas pieaugums ir tieši saistīts ar Axon Cable grupas pārdošanas rezultātiem.

Axon Cable grupa nav iesaistīta masveida ražošanā, bet gan koncentrējas uz sarežģītiem kabeļu risinājumiem ierobežotos apjomos. Lai diversificētu riskus, Axon grupa projektē, ražo un pārdod elektroniskos kabeļus un kabeļu savienojumus dažādām nozarēm, ieskaitot automobiļu, telekomunikāciju, naftas izpētes, plaša patēriņa elektronikas, medicīnas, militārā un kosmosa nozarēm.

Francijas Axon Cable SAS piederošais SIA “AXON CABLE” norāda, ka šogad atsevišķos tirgos gaidāma stabilizācija, savukārt dažos tirgos turpināsies aktivitātes pieaugums, kas ļaus uzņēmumam turpināt paplašināšanos.

2024. gadā SIA “AXON CABLE” pievērsīs uzmanību jaunas kvalitātes sertifikācijas iegūšanai, kā arī organizācijas konsolidācijai pēc divu gadu ļoti ievērojamas izaugsmes.

SIA “AXON CABLE” reģistrēts 2000. gadā, tā apmaksāto pamatkapitālu veido 142 tūkst. EUR.