"Enefit" turpinājis strādāt ar zaudējumiem

18.04.2024 10:11:00

SIA “Enefit” jau sesto gadu pēc kārtas turpinājis strādāt ar zaudējumiem, rāda Lursoft Multi atskaites dati. 2023. gadā SIA “Enefit” apgrozījums samazinājies par teju trešdaļu, sarūkot līdz 197,57 milj. EUR. Apgrozījuma kritumu uzņēmums skaidrojis galvenokārt ar vispārējo elektroenerģijas un dabasgāzes cenu kritumu tirgū.

Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 2,95 milj. EUR zaudējumiem. Zaudējumus galvenokārt ietekmēja likviditātes nodrošināšanai nepieciešamais naudas sadārdzinājums un nodokļu maksājumi.

Pērn uzņēmums bija darba devējs 86 darbiniekiem, VID administrētajos nodokļos kopumā samaksājot 45,48 milj. EUR.

SIA “Enefit” pārskata gadā turpināja piedzīvot būtisku izaugsmi, kopējam elektrības pieslēgumu skaitam mājsaimniecībām pārsniedzot 115 tūkstošus. Tāpat SIA “Enefit” aizvadītajā gadā kļuva par trešo lielāko saules sistēmu piegādātāju un uzstādītāju privātpersonām Latvijā.

Vadības ziņojumā skaidrots, ka 2023. gadā SIA “Enefit” sāka aktīvu darbību publiskās elektroauto uzlādes tīkla attīstībā. Uzņēmums izveidoja atsevišķu e-mobilitātes nodaļu, kā arī noslēdza pirmos ilgtermiņa zemes nomas un iekārtu uzstādīšanas līgumus.

SIA “Enefit” ir Igaunijas nacionālajai energokompānijai OU “Enefit” pilnībā piederošs meitas uzņēmums, kura pamatdarbība ir elektroenerģijas un dabasgāzes tirdzniecība, kā arī atjaunīgās enerģijas un energoefektivitātes projektu attīstība un tirdzniecība gala lietotājiem Latvijā.