AS Ķekavas broileri pērn turpinājusi darbu pie veikalu optimizācijas

04.06.2013 14:24:00

Pērn, turpinot 2011.gadā aizsākto darbu pie saimnieciskās darbības sakārtošanas un vispārējas veikalu optimizācijas, AS Ķekavas broileri slēdzis vēl divdesmit zaudējumus nesošu veikalus, tajā pat laikā, rūpīgi izvērtējot vietas izvēli un ekonomiskos parametrus, turpināta arī tīkla paplašināšana, atverot jaunas tirdzniecības vietas. 2012.gadā AS Ķekavas broileri atvēruši divus jaunus veikalus Jūrmalā un Rīgā, tādejādi pārskata gada noslēgumā tīklā ietilpa 34 tirdzniecības vietas.

Pateicoties veiksmīgi izvēlētajai darbības politikai, uzņēmuma bruto rentabilitātes rādītājs uzlabojies no 14,6% 2011.gadā līdz 20,2% pērn. Tāpat arī uzņēmumam izdevies samazināt pārdošanas izmaksu īpatsvaru, kas liecina par pārdošanas efektivitātes paaugstināšanos, norādīts iesniegtajā vadības ziņojumā.

2012.gadā AS Ķekavas broileri apgrozījumu veidojuši 4,468 milj.Ls, bet gads noslēgts ar 2,079 milj.Ls zaudējumiem. Kā norāda uzņēmuma vadība būtisks faktors AS Ķekavas broileri pastāvēšanā ir tiesiskās aizsardzības statusa iegūšana, kas pagājušā gada decembrī uzņēmumam apstiprināta uz 2 gadiem.