“Long Chips” ražotājs SIA “Pērnes L” apsver domu par jaunas ražotnes celtniecību ārpus Latvijas

15.05.2024 09:17:00

Kartupeļu plāksnīšu “Long Chips” ražotājs SIA “Pērnes L” 2023. gadā palielinājis savu apgrozījumu par 26,68%, rādītājam sasniedzot 18,32 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Dati rāda, ka pagājušajā gadā augusi arī uzņēmuma peļņa, tai pēc nodokļu nomaksas palielinoties līdz 4,98 milj. EUR (peļņa 2022. gadā – 2,20 milj. EUR).

SIA “Pērnes L” savā vadības ziņojumā norādījis, ka kartupeļu plāksnīšu “Long Chips” realizācijas apjomi Latvijā, salīdzinot ar 2022. gadu, palielinājās par 47%, bet eksporta tirgū par 59%.

2023. gadā uzņēmums ieviesis vairākus jaunus čipsu garšas veidus. “Šajā gadā uzsākām ražot produkciju vairākiem starptautiskajiem mazumtirdzniecības tīkliem dažādos kontinentos ar viņu preču zīmi, kas apliecina, ka viņi uzticas SIA “Pērnes L” ražošanas kultūrai un kvalitātei,” norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Ņemot vērā, ka šobrīd visas SIA “Pērnes L” ražošanas tehniskās jaudas ir noslogotas, bet pieprasījums starptautiskajos tirgos ir 3-4 lielāks nekā šobrīd ražošanas kapacitāte, tiek izskatīti jautājumi par jaunas, daudz jaudīgākas rūpnīcas celtniecību. Uzņēmums šim mērķim izskata iespējas gan Latvijā, gan arī ārpus tās, jo ir vairāku valstu piedāvājumi izveidot ražotnes ar viņu līdzfinansējumu. “Spert šādu soli liek gan darba spēka trūkums pašmājās, gan valdības nostāja viesstrādnieku migrācijas jautājumā, jo ir sarežģīta darbaspēka ieviešana no trešajām valstīm. Tāpat arī VID neadekvātās darbības pret reāli strādājošajiem eksportējošajiem ražošanas uzņēmumiem un valsts tiesu instanču savdabīgā nostāja vai interpretācija uzņēmēju strīdos ar VID,” norādījis SIA “Pērnes L”.

Laimonim Radziņam piederošais SIA “Pērnes L” pagājušajā gadā bija darba devējs 52 darbiniekiem. Uzņēmums VID administrētajos nodokļos 2023. gadā samaksājis 1,1 milj. EUR.