"Mapon" nopelnījis 1,59 milj. EUR

21.05.2024 06:42:00

AS “Mapon” apgrozījums 2023. gadā pieaudzis līdz 13,56 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 1,59 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamie dati. Gada laikā uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 23,67%, bet peļņa augusi vairāk nekā četras reizes.

Aizvadītajā gadā AS “Mapon” turpināja piesaistīt jaunus klientus un partnerus, kā arī paplašināja sadarbību ar esošajiem klientiem. Papildus stabilai uzņēmējdarbības izaugsmei, AS “Mapon” veica uzņēmuma “CarCops” iegādi Igaunijā un sāka šī uzņēmuma integrāciju Mapon darbībā Igaunijas tirgū.

AS “Mapon” nākotnes izredzes tiek vērtētas kā labas, pateicoties jau iegūtajai pieredzei, jauno produktu attīstībai, pastāvīgo klientu lokam un vadošajām pozīcijām savā nozarē vietējā tirgū.

AS “Mapon”, kura lielākais akcionārs ir AS “Draugiem Group” (45,25%), pagājušajā gadā VID administrētajos nodokļos samaksājis 2,54 milj. EUR, no tiem 1,44 milj. EUR veidoja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un 0,79 milj. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Uzņēmumā pagājušajā gadā bija nodarbināti 139 darbinieki.

AS “Mapon” galvenais darbības virziens ir portāla mapon.lv uzturēšana un pozicionēšana, Mapon iekārtu pārdošana, degvielas līmeņa mērītāju pārdošana, uzstādīšana un apkalpošana.