"Skuba Latvija" strādājis ar 20% apgrozījuma pieaugumu

22.05.2024 06:51:00

Kravas automobiļu daļu tirgotājs, kā arī tehniskās apkopes un remonta nodrošinātājs SIA “Skuba Latvija” 2023. gadā strādājis ar 20% apgrozījuma pieaugumu, liecina Lursoft pieejamie dati. Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 14,47 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļiem 1,11 milj. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Skuba Latvija” norādījis vairākus iemeslus, kas 2023. gadā veicināja apgrozījuma pieaugumu. Piemēram, būtiski tika palielināts komerctransporta tirdzniecības apjoms, kas iepriekšējos gados tika ierobežots rūpnīcām pieejamo resursu iztrūkumu dēļ. Tāpat arī pērn palielināts aktīvo menedžeru skaits, kas veicināja klientu skaita pieaugumu, paplašināts preču sortiments un palielināts mehāniķu skaits autocentrā, kas veicināja būtisku servisa apgrozījuma pieaugumu. Jānorāda, ka vēl viens aspekts apgrozījuma pieaugumam pagājušajā gadā bija arī atvērtais rezerves daļu veikals Rīgā, Ganību dambī.

Šobrīd SIA “Skuba Latvija” ir deviņi veikali dažādās Latvijas pilsētās, kā arī autocentrs Rīgā, kurā atrodas autorizēts IVECO komerctransporta servisa centrs.

Šim gadam SIA “Skuba Latvija” izvirzījis mērķi strādāt pie jaunā rezerves daļu interneta veikala attīstīšanas, tāpat arī atvērt rezerves daļu veikalu Vidzemes reģionā un attīstīt aktīvās pārdošanas darbu Latvijas reģionos. Uzņēmums iecerējis arī palielināt darbinieku skaitu auto pārdošanas nodaļā un turpināt palielināt darbinieku skaitu autoservisā, kas ļautu efektīvāk plānot un veikt darbus. Lursoft dati rāda, ka aizvadītajā gadā SIA “Skuba Latvija” bija darba devējs 64 darbiniekiem, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 603,10 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 312,50 tūkst. EUR. Uzņēmuma kopējās nodokļu iemaksas valsts kopbudžetā sasniedza 3,12 milj. EUR.

SIA “Skuba Latvija” kapitāldaļu turētājs ir lietuviešu UAB “SKUBA”.