SIA Poligrāfijas grupa Mūkusala pērn audzējusi eksportu

04.06.2013 15:29:00

AS Diena grupas uzņēmums SIA Poligrāfijas grupa Mūkusala 2012.gadā piedzīvojis nelielu apgrozījuma samazinājumu. Pērn poligrāfijas uzņēmums uzrādījis 9,660 milj.Ls apgrozījumu, kas, salīdzinājumā ar 2011.gadu, ir kritums par 4,70%. Tomēr, neskatoties uz apgrozījuma kritumu, uzņēmuma peļņa pārskata gadā palielinājusies, un tā bijusi 555,399 tūkst.Ls.

Pērn SIA Poligrāfijas grupa Mūkusala nostiprinājusi savas pozīcijas Latvijas poligrāfijas tirgū, saglabājot nemainīgu tirgus daļu – laikrakstu drukas segmentā 66%, žurnālu drukas segmentā – 71%.

Pārskata gadā SIA Poligrāfijas grupa Mūkusala klientu periodisko un citu izdevumu skaits kopā sasniedza 270 nosaukumus, kas ir par 17% vairāk nekā 2011.gadā.

Kā savā ziņojumā norāda uzņēmuma vadība, 2012.gada finanšu rezultātu lielā mērā ļāva sasniegt aktīva darbība eksporta tirgos, saglabājot gan esošos, gan piesaistot jaunus klientus. Aizvadītajā gadā no kopējiem uzņēmumiem ieņēmumiem 26% veidojis eksports. Vieslielākie saražotās produkcijas apjomu eksportēti uz Norvēģiju, Igauniju, Nīderlandi, kā arī Lietuvu, Zviedriju, Spāniju un Dāniju.

2013.gadā SIA Poligrāfijas grupa Mūkusala plāno palielināt darbības apjomus, galvenokārt fokusējoties uz eksportu. Sekojot līdzi poligrāfijas tirgus tendencēm un klientu vajadzībām, uzņēmums iecerējis šogad iegādāties pēcapstrādes līniju līmēto žurnālu izgatavošanai, kā arī jaunu žurnālu drukas iekārtu.