SIA ILGEZEEM aizvadītajā pārskata gadā zaudējumi 63,003 tūkst.Ls apmērā

05.06.2013 14:34:00

Pārtikas produktu un bezalkoholisko dzērienu ražotājs SIA ILGEZEEM aizvadītajā pārskata gadā, neskatoties uz to, ka eksporta apjoms samazinājies par 38%, spējis uzrādīt 3,435 milj.Ls apgrozījumu. Salīdzinot ar 2011.pārskata gadu, tas ir kritums par 10,65%. Pārskata gadu ražotājs noslēdzis ar 63,003 tūkst.Ls zaudējumiem. Aizvadītā pārskata gada finanšu rādītājus negatīvi ietekmējuši būtiski izdevumi, kas saistīti ar iekārtu rekonstrukciju, kā arī fakts, ka daļu rekonstrukcijas uzņēmums īstenojis bez Lauku Atbalsta dienesta palīdzības.

Kā savā pārskatā norāda SIA ILGEZEEM vadība, aizvadītajā gadā uzņēmums sadarbībā ar Lauku Atbalsta dienestu īstenojis projektu SIA ILGEZEEM ražošanas procesu modernizācija, kura ietvaros uzsādītas jaunas, jaudīgas ražošanas iekārtas un to aprīkojums, kas ļauj palielināt ražotās produkcijas apjomu un sortimentu. Tāpar arī jaunās iekārtas ļauj ekonomiskāk izmantot enerģijas un darbaspēka resursus. Tomēr pērn uzņēmumam nav izdevies realizēt visas iegūtās priekšrocības, kas saistīts ar faktu, ka līdz sezonas sākumam nebija pagūts apgūt visas uzstādītās iekārtas.

Patlaban uzņēmumā notiek aktīva gatavošanās 2013.gada sezonai – tiek strādāts pie jaunu produkcijas veidu ieviešanas, iekārtu sagatavošanas ražošanai un personāla apmācības.

SIA ILGEZEEM pazīstams ar tādiem ražojumiem, kā Iļģuciema Veselības dzēriens, Porter kvass, Stiprais kvass u.c.