Rīgas Kartei 9,119 milj.Ls apgrozījums

14.06.2013 09:25:00

Rīgas sabiedriskā transporta elektroniskās norēķinu sistēmas uzstādītājs, apkalpotājs un finansētājs SIA Rīgas Karte pagājušajā gadā strādājis ar 9,119 milj.Ls apgrozījumu, liecina jaunākā iesniegtā gada pārskata dati. Tas ir pieaugums par 7,65%. Vairāk nekā pusi jeb 5,347 milj.Ls no kopējā apgrozījuma veidojuši ieņēmumi no e-biļetes sistēmas uzturēšanas, tāpat arī gūti ieņēmumi no komisijas maksām, viedkaršu un viedbiļešu realizācijas, kā arī biļešu tirdzniecības automātu uzstādīšanas un vietas nomas. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 461,208 tūkst.Ls peļņu pēc nodokļu nomaksas.

2012.gadā SIA Rīgas Karte e-talonus viedkartes izmantojuši ne tikai Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi, lai apmaksātu braucienu sabiedriskajā transportā, bet arī vairāki simti skolēnu Alūksnes pilsētas vidusskolā kā identifikācijas kartes pusdienu saņemšanai skolas ēdnīcā, kā arī e-talons izmantots skolu autobusos. 2012.gada decembrī uzņēmums arī uzsācis pirmo Park&Ride projektu.

SIA Rīgas Karte vadība cer, ka ekonomikas uzplaukums veicinās maksājošo sabiedriskā transporta pasažieru skaita pieaugumu šogad. Uzņēmums 2013.gadā paredzējis komercdarbības uzsākšanu attiecībā uz pārgrupētajām Rīgas maksas autostāvvietām, kas uzņēmumam nestu papildus ienākumus, tāpat arī lielus darbus un finanses prasīs elektroniskās norēķinu sistēmas pielāgošanas darbi Eiro.

SIA Rīgas Karte reģistrēta 2007.gadā, pērn uzņēmumā nodarbināti 9 darbinieki. SIA Rīgas Karte dalībnieki ir RP SIA Rīgas satiksme (51%) un Francijas Affiliated Computer Services Solutions France S.A.S.