Konekesko Latvija konsolidētais apgrozījums pērn audzis par 20,52%

21.06.2013 10:33:00

Konekesko Latvija koncerna saimnieciskā darbība 2012.gadā iezīmējās ar pārdošanas ieņēmumu strauju kāpumu, kas galvenokārt izskaidrojams ar pārdoto lauksaimniecības tehnikas apjomu. Koncerna neto apgrozījumu pērn veidojuši 35,660 milj.Ls, kas, salīdzinājumā ar 2011.gadu, ir pieaugums par 20,52%. Konekesko Latvija konsolidētā peļņa pēc nodokļiem aizvadītajā gadā pakāpusies līdz 2,332 milj.Ls.

Pērn koncerns licis lielu uzsvaru uz pēcpārdošanas apkalpošanas kvalitātes uzlabošanu, lai iegūtu ilgtermiņā uzticamu un apmierinātu klientu. Tā rezultātā izveidota vienota Baltijas tehnikas rezerves daļu noliktava ar atrašanās vietu tirdzniecības centrā Jelgavā, nosakot optimālo produktu klāstu, optimizējot izmaksas un loģistiku.

Šogad, ņemot vērā vispārējo ekonomisko situāciju, Konekesko Latvija vadība neplāno tirdzniecības apjoma pieaugumu. Šogad iecerēts turpināt pilnveidot koncerna iekšējos procesus, kas kalpotu kā pamats veiksmīgai turpmākajai attīstībai.

Somu Konekesko Oy piederošais SIA Konekesko Latvija reģistrēts 1999.gadā. Koncernā ietilpst mātes sabiedrība SIA Konekesko Latvija un SIA TP Real Estate, kura pamatdarbība saistīta ar nekustamā īpašuma attīstīšanu un uzturēšanu.