Pindstrup Latvia: Pagājušais gads nav bijis labvēlīgs kūdras ieguvei

21.06.2013 13:37:00

SIA Pindstrup Latvia vadība savā iesniegtajā ziņojumā norāda, ka pagājušais gads kūdras ieguvei nav bijis labvēlīgs, jo mainīgie laika apstākļi nav ļāvuši iegūt kūdru plānotajā apjomā, savukārt kūdras substrātu tirgus pasaulē vēl aizvien bijis labvēlīgs uzņēmumam.

Kūdras ieguves uzņēmums SIA Pindstrup Latvia pērn apgrozījis 26,538 milj.Ls, kas ir par 17,62% vairāk nekā 2011.gadā. Lielāko daļu uzņēmuma neto apgrozījuma veidojuši ieņēmumi no produkcijas realizācijas Dānijā (16,447 milj.Ls) un pārējās Eiropas valstīs (9,670 milj.Ls). Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 2,137 milj.Ls lielu peļņu, kas ir teju divas reizes lielāka nekā gadu iepriekš.

Turpmāk SIA Pindstrup Latvia plāno attīstīt gabalkūdras ražošanu, kā arī pilnveidot sortimentu un turpināt palielināt pārdošanas apjomus uz ārzemēm.

1994.gadā dibinātais SIA Pindstrup Latvia ir viens no lielākajiem Talsu novada uzņēmumiem. Laika gaitā uzņēmumam pievienotas trīs firmas – SIA Firma LIELSALAS, SIA PINDSTRUP LATVIA un SIA PANABALT. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir Dānijas Pindstrup Mosebrug A/S.