AS Diāna šogad no mazumtirdzniecības paredz 5% apgrozījuma pieaugumu

03.07.2013 08:12:00

Ventspils mazumtirdzniecības uzņēmums AS Diāna 2012.pārskata gadā audzējis savu apgrozījumu par 9,41%, sasniedzot 19,616 milj.Ls. Līdz ar apgrozījuma kāpumu palielinājusies arī uzņēmuma peļņa, kas pieaugusi no 139,847 tūkst.Ls 2011.gadā līdz 372,227 tūkst.Ls pērn.

2012.gadā AS Diāna turpinājusi preču iepirkšanu tiešā ceļā no Ķīnas, Polijas, Nīderlandes, Vācijas, Itālijas, Čehijas, Igaunijas, Slovākijas, Zviedrijas, Dānijas, Turcijas un Lietuvas, kas ļāvis uzņēmumam veidot elastīgu cenu politiku. Kā norāda uzņēmuma vadība, sevi attaisnojusi arī preču transportēšana no Nīderlandes ar pašu transportu, kas ļāvis samazināt izmaksas. Pārtikas preču tirdzniecības jomā preču iepirkšanas darījumi un mārketinga pasākumu koordinēšana notiek ar SIA Iepirkumu grupa līdzdalību.

Šā gada vasarā AS Diāna paredzējusi atvērt zemo cenu preču veikalu Labais Ventspilī, Durbes ielā. Kā zināms, Labais ir otra SIA Iepirkuma grupa veikalu tīklu preču zīme.

Perspektīvā AS Diāna arī plānojusi veidot un atvērt internetveikalu, savukārt, lai palielinātu vairumtirdzniecības apgrozījumu, tiek meklēti jauni klienti gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Tā kā uzņēmuma vadība paredz, ka šogad ekonomiskā situācija valstī nedaudz uzlabosies, plānots, ka mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums varētu būt par 5% lielāks nekā 2012.gadā.