SIA British American Tobacco Latvia pērn apgrozījuma un peļņas kritums

19.07.2013 10:22:00

Tabakas izstrādājumu importētājs SIA British American Tobacco Latvia pērn turpinājis pilnveidot pārstāvēto zīmolu portfeli, paplašinot Kent un Pall Mall produktu klāstu, kas ļāvis uzņēmumam ne tikai uzlabot efektivitāti un spēju fokusēties, bet arī samazināt sekundārā piegāžu tīkla sarežģītību.

2012.gadā SIA British American Tobacco Latvia apgrozījumu veidojuši 30,242 milj.Ls, kas ir par 9,98% mazāk nekā gadu iepriekš. Samazinājusies arī uzņēmuma peļņa, kura sarukusi līdz 159,017 tūkst.Ls.

Jaunajā pārskata gadā SIA British American Tobacco Latvia paredzējis turpināt pievērst īpašu uzmanību mārketinga ieguldījumiem uzņēmuma zīmolos, kā arī turpināt optimizēt izmaksas un stiprināt tirgus pozīcijas, 2013.gadā mainot loģistikas un izplatīšanas biznesa modeli. SIA British American Tobacco Latvia biznesa modeļas maiņas rezultātā loģistikas un izplatīšanas funkcijas paredzēts nodot ārējam uzņēmumam, Latvijā reģistrētam loģistikas un izplatīšanas uzņēmumam.

SIA British American Tobacco Latvia darbojas jau kopš 1992.gada un šo gadu laikā vairākkārtīgi mainīts arī uzņēmuma nosaukums, kurš sākotnēji bijis SIA Tabakas fabrika Rīga Ltd HOUSE OF PRINCE. Uzņēmums pieder Nīderlandes PRECIS (1789) B.V.