SIA Alis Co cer šogad atjaunot savas fasēšanas iekārtas

06.08.2013 14:33:00

Salīdzinot SIA Alis Co sasniegtos ekonomiskos rādītājus ar iepriekš nospraustajiem plāniem un Latvijas ekonomisko situāciju, uzņēmuma vadība pērnā gada sasniegto rezultātu novērtējusi kā negatīvu.

Aizvadītajā gadā, salīdzinot ar 2011.gadu, SIA Alis Co apgrozījums samazinājies par 10,98%, nokrītoties līdz 8,227 milj.Ls, savukārt peļņa bijusi teju trīs reižu mazāka, sarūkot līdz 79,502 tūkst.Ls. Uzņēmuma vadība norāda, ka finanšu rādītāju kritumu ietekmējis apgrozījuma kritums par 66% eksporta lientu segmentā.

Kā aizvadītā gada pozitīvais apstāklis minams fakts, ka 2012.gadā SIA Alis Co izdevies dubultot pārdošanas apjomus tādos lielākajos Latvijas tīklos, kā RIMI un IG, kā arī uzlabot pārdošanas rādītājus IKI, Elvi un Stockman veikalos. Uzņēmums arī uzsācis sadarbību ar jaunu vairumtirdzniecības kompāniju Kaļiņingradā, kas turpmāk ļaus SIA Alis Co palielināt tirgus daļu šajā reģionā.

2013.gadam SIA Alis Co izvirzījis mērķi sasniegt 2011.gada apgrozījumu eksporta klientu segmentā, palielinot tirgus daļu Igaunijā, Kaļiņingradā un Baltkrievijā. Tāpat arī iecerēts piesaistīt sadarbības partnerus Somijā. Šogad uzņēmums cer izstrādāt arī jaunus produktus un tirdzniecības markas un, kas būtiski, atjaunot fasēšanas iekārtas, kas ļautu samazināt dažu produktu pašizmaksu.

SIA Alis Co darbojas kopš 1994.gada, uzņēmums pieder Esterei Malkei Litevskai un Aleksandram Jegorovam.